Dragi elevi, rămâneți aproape de părinții și profesorii voștri!

Dragi elevi, rămâneți aproape de părinții și profesorii voștri!

În fiecare zi, consilierii primarului Adrian Anghelescu se află în unitățile de învățământ giurgiuvene, liceale și gimnaziale, alături de elevi, profesori, consilierii unităților de învățământ dar și alături de părinți.
În cadrul campaniei preventiv-educative demarată în luna noiembrie a anului 2023, au fost efectuate până în prezent 208 întâlniri la care au participat elevii și 7 întâlniri cu părinții acestora. De multe ori, în mijlocul elevilor s-au aflat și primarul Adrian Anghelescu, viceprimarul Ionel Muscalu și viceprimarul Marian Damian.
Activitățile au fost efectuate la fiecare clasă, la orele de dirigenție, participând profesorii și consilierii unităților de învățământ și s-au desfășurat sub forma unor dezbateri libere cu elevii pentru a-i determina să fie deschiși, să implementeze mesajele transmise de către consilieri și să conștientizeze pericolele la care se expun atunci când sunt vulnerabili și nu au puterea de a spune ”NU” tuturor atitudinilor antisociale care pot apărea în unitățile de învățământ precum și în apropiere de acestea. Au fost dezbătute cauzele dar și consecințele dramatice ale consumului de droguri, violenței școlare, traficului de persoane, precum și alte atitudini antisociale ce pot apărea în mediul școlar, fiind pus un accent deosebit pe prevenire și evitare.
La întâlnirile cu părinții, consilierii primarului au efectuat instructaje care au avut ca scop cunoașterea de către părinții elevilor a tot ce înseamnă flagelul drogurilor, că dependența de droguri reprezintă o luptă pe viață pentru consumator, familie și comunitate.
În activitățile efectuate și ca urmare a prezenței consilierilor primarului Adrian Anghelescu în unitățile de învățământ, au ținut legătura permanent cu operatorii economici aflați în vecinătatea școlilor, dar și cu autoritățile implicate în lupta antidrog precum Agenția Națională Antidrog și structurile specializate ale Poliției Române.
”DOAR ÎMPREUNĂ VOM FI MAI PUTERNICI”
⛔️Spune nu drogurilor!
❌Indiferența crează dependență!

Ultima modificare: 25.04.2024 – 14:25 de către Administrator

Anteriorul Primul târg de adopții câini va avea loc sâmbătă, 27 Aprilie, în parcul Alei din Giurgiu!

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.