Primăria Giurgiu pregătește alte două proiecte în vederea depunerii pentru obținerea finanțării prin PNRR

Primăria Giurgiu pregătește alte două proiecte în vederea depunerii pentru obținerea finanțării prin PNRR

În perioada imediat următoare, administrația locală din Giurgiu va depune spre finanțare două proiecte extrem de importante pentru comunitatea giurgiuveană, care vor crea sisteme moderne și digitalizate în ceea ce privește depozitarea deșeurilor. În ședința extraordinară a Consiliului Local, care a avut loc, luni 19 septembrie 2022, consilierii municipali au aprobat două proiecte de hotărâre cu referire la aprobarea depunerii proiectelor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ce prevăd construirea a două centre de colectare prin aport voluntar și construirea a 80 de insule ecologice digitalizate.

Primul proiect, ” Înființarea a două centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV) în Municipiul Giurgiu” presupune înființarea a două centre de colectare prin aport voluntar, ce vor asigura colectarea separată a deșeurilor menajere, care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de gradină, deșeuri din construcții și demolări. Bugetul total solicitat pentru realizarea acestui proiect este în valoare de 1.557.440 Euro (fără TVA).

Cel de-al proiect, ”Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor pe raza municipiului Giurgiu” urmărește construirea a 80 de insule ecologice digitalizate supraterane ce vor fi amplasate în zonele de blocuri ale municipiului Giurgiu, fiecare insulă deservind minim 200 de locuitori. Pentru acest obiectiv de investiții va fi solicitată suma de 800.000 de euro.

Ultima modificare: 20.09.2022 – 14:01 de către Administrator

Anteriorul Stadiul lucrărilor de investiții din municipiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.