Municipiul Giurgiu devine membru al asociatiei ”Magurele High Tech Cluster”

Municipiul Giurgiu devine membru al asociatiei ”Magurele High Tech Cluster”

Municipiului Giurgiu va face parte din Asociația ”Măgurele High Tech Cluster” (MHTC), creată în jurul proiectului ”Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics”, cel mai puternic laser din lume care se dezvoltă pe Platforma Măgurele.
Primarul Nicolae Barbu va reprezenta Municipiul Giurgiu în Adunarea Generală a Asociaţiei ”Măgurele High Tech Cluster”.
Scopul aderării municipalităţii giurgiuvene la această organizație vizează facilitarea de transferuri tehnologice între cercetare-dezvoltare și mediul de afaceri local și cooperarea între instituțiile de cercetare-dezvoltare-inovare și mediul de afaceri, prin proiecte comune. Rolul Municipiului Giurgiu este acela de a înlesni colaborarea între mediul academic și mediul de afaceri local.
Totodată, primăria a primit propunerea de a deveni partener în cadrul unui alt proiect pe care MHTC dorește să îl depună pentru finanțare prin programul START, în vederea lansării zonei de dezvoltare București – Măgurele – Giurgiu – Ruse, denumită Laser Valey Axis. Astfel, firmele din municipiu vor putea beneficia de tehnologiile pe care le dețin institutele membre și vor putea colabora eficient cu IMM-urile inovative din cadrul organizației.

Ultima modificare: 13.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Incubatorul de afaceri pentru sprijinirea intreprinderilor mici din Giurgiu va fi extins

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.