Incubatorul de afaceri pentru sprijinirea intreprinderilor mici din Giurgiu va fi extins

Incubatorul de afaceri pentru sprijinirea intreprinderilor mici din Giurgiu va fi extins

Incubatorul de Afaceri prin care întreprinderile mici din municipiu vor fi sprijinite în dezvoltarea propriilor afaceri începe să prindă contur. Luna trecută a fost desemnată prin licitaţie publică firma care va administra incubatorul de afaceri, GIURGIU HUB SRL, iar în şedinţa extraordinară de joi, 9 octombrie, s-a acordat avizul pentru extinderea spaţiului destinat incubatorului. Este vorba despre restul parterului imobilului situat în bd. Bucureşti, nr. 57, precum şi curtea acestuia, care vor fi renovate şi amenajate de administrator cu fonduri de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, alocate prin Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Ploiești (OTIMMC).
Înființarea incubatorului de afaceri la Giurgiu se realizează prin Programul Național Multianual de Înființare și Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice și de Afaceri derulat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Ploiești. Obiectivul programului este acela de a sprijini dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii. Municipalitatea a aprobat înfiinţarea incubatorului de afaceri în luna octombrie a anului trecut, iar prin Acordul de Finanţare nr. 3055/25.10.2013, încheiat cu Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism prin OTIMMC, a primit suma de 200.000 lei pentru amenajarea unei părţi din parterul clădirii situate pe bulevardul Bucureşti la nr. 57. „În prima fază a fost titular Primăria, iar noi am amenajat spaţiul, fiindcă nu apărea acest administrator de incubator şi din cauza aceasta prima modernizare a realizat-o Primăria cu bani direct trimişi de la Ministerul IMM-urilor. În acest moment, fiind stabilit administratorul de incubator, banii vor veni prin acest administrator (…) În primul proiect de hotărâre noi nu stabilisem o suprafaţă exactă, stabilisem o parte din clădire. Dânşii doresc tot parterul, iar în plus, vor să facă gardul şi să amenajeze în faţă o parcare”, a precizat primarul Nicolae Barbu în şedinţa extraordinară.
Potrivit SC GIURGIU HUB SRL, deschiderea oficială a incubatorului de afaceri este programată pentru data de 31 octombrie 2014.
Sediul incubatorului de afaceri va asigura facilităţi pentru birouri, spaţii comune pentru organizarea de întâlniri, sesiuni de instruire, expoziţii, având acces direct la toate utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţilor specifice de către IMM-urile selectate în Program.

Ultima modificare: 10.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Municipalitatea face demersuri pentru a primi sprijin financiar de la Guvern, pentru incalzirea orasului

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.