Lucrari de asfaltari si reparatii in municipiul Giurgiu

Lucrari de asfaltari si reparatii in municipiul Giurgiu

Municipiul Giurgiu şi districtul Ruse sunt partenere în proiectul transfrontalier “Îmbunătăţirea accesibiltăţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan European de transport”.
Proiectul a fost implementat începând cu data de 14.07.2012, iar valoarea totală a acestuia este de 7.7771.243,79 euro, din care totalul cheltuielilor eligibile este de 6.790.140,63 Euro, din care, 5.526.172,65 euro au fost repartizaţi primăriei Ruse, şi 1.263.967,98 primăriei Giurgiu. Suma alocată municipiului Giurgiu este suprotată astfel: 1.067.547,36 euro (84,46%) – finanţare prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 158.501,58 (12,54%) – finanţare de la bugetul de stat şi 37.919,04 (3%) – contribuţie proprie a PMG. Astfel, prin proiectul “Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiucu Coridorul 9 Pan-european de transport”, pe teritoriul municipiului Giurgiu vor fi reabilitate următoarele tronsoane de drum:
– Bd. Bucureşti, o lungime de 915 m (de la intersecţia cu strada Gării şi strada Nicolae Bălcescu până la intersecţia cu Bd. Mihai Viteazu)
– Strada Nicolae Bălcescu, o porţiune de 291 m (de la intersecţia cu Bd. Bucureşti şi strada Gării până la intersecţia cu strada Vlad Ţepeş
– Strada Vlad Ţepeş , o lungime de 955 m (de la intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu până la intersecţia cu Bd. Mihai Viteazu şi strada 1 Decembrie 1918)
– Bulevardul Mihai Viteazu, o lungime de 250 m (de la intersecţia cu strada Vlad Ţepeş până sensul giratoriu din faţa hotelului “Steaua Dunării”
Lucrările ce se vor efectua pe aceste tronsoane de drum vor cuprinde reparaţii în sistemul rutier existent şi trotuare, lucrări pe partea carosabilă, drumuri laterale, lucrări de amenajare intersecţii (sensul giratoriu în zona compelex Sârguinţa, la intersecţia dintre străzile Petre Ghelmez, Sirenei şi Vlad Ţepeş; sensul giratoriu din zona Abator, la intersecţia dintre străzile Vlad Ţepeş, Mihai Viteazu şi bd-ul 1 Decembrie 1918), introducerea de mrcaje şi semnalizare şi ridicarea la cotă a capacelor reţelelor edilitare.
În data de 4 august a avut loc deschiderea ofertelor pentru lucările de asfaltare pe străzile Zefirului, Soarelui şi tronsonul Nicolae Titulescu, iar în prezent are loc evaluarea ofertelor. Lucrările incluse în proiectul 9 Pan-european vor fi reluate săptămăna viitoare, în urma încheierii contractului cu fima câştigătoare a licitaţiei. Astfel, se continuă programul de reabilitare şi modernizare a străzilor de piatră şi pământ, sunt îndreptate, compactate şi acolo unde este cazul se completează cu piatră. În prezent se lucrează la Centura oraşului. Totodată, vor fi reluate şi lucrările de reabilitare la carosabil, trotuare şi parcări în zona Sanitas. Recent, au fost finalizate lucrările din zona Oborului municipal. În reparaţii va intra şi aleea din faţa ITM, la fel şi zona din spatele blocului Romarta şi se continuă lucrările la groapa de lângă ANL – uri de pe strada Petre Ghelmez.

Ultima modificare: 07.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Municipalitatea asigura, ca de obicei, transportul pana la balciul de Sf. Marie

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.