Preoti capelani din Europa în vizita la Primaria Giurgiu

Preoti capelani din Europa în vizita la Primaria Giurgiu

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu și viceprimarul Alexandru Vladu au primit astăzi vizita unei delegații de preoți capelani din Marea Britanie, Elveția, Bulgaria, Rusia și România.
13 preoti capelani și reprezentanți din domeniul educației moral-religioase, membri ai Asociației Alpha și ai Asociației Internaționale a Preoților Capelani din Europa, din care face parte și Capela Penitenciarului Giurgiu, au efectuat o vizită la Penitenciarul de Maximă Siguranță.
După vizita oficială de la unitatea de detenție giurgiuveană, delegația s-a întâlnit și cu municipalitatea, unde au avut ocazia de a purta un dialog și au ținut să îi mulțumească primarului Nicolae Barbu pentru implicarea și colaborarea pe care o are cu reprezentanții Penitenciarului Giurgiu.
Gazda întâlnirii, primarul Nicolae Barbu, s-a arătat plăcut impresionat de vizita preoților capelani și a spus că “este ferm convins că, odată veniți în vizită la Penitenciarul Giurgiu, au văzut implicarea conducerii acestei instituții, modul în care sunt tratați deținuții, dar și condițiile oferite și activitățile în care aceștia sunt implicați”.
Directorul penitenciarului Giurgiu, Florinel Stănică a declarat în fața celor prezenți că “între Penitenciar și Primăria Giurgiu există o colaborare foarte bună și am avut sprijinul municipalității în toate activitățile desfășurate în comunitate, activități care privesc nu numai latura educativă a prizonierilor, ci și latura socială. Primăria Giurgiu face demersuri pentru ca rețeaua de gaze să ajungă și în zona Penitenciarului, iar deținuții au fost implicați în activitățile Primăriei Giurgiu privind amenajarea spațiilor verzi și parcurilor din Giurgiu, activități ce duc la reintegrarea deținuților în societate”.
Reprezentantul capelan bulgar din Veliko Târnovo a mulțumit municipalității pentru primirea făcută și a spus că ceea ce s-a întâmplat azi este un exemplu privind modul în care autoritățile ecleziastice și de stat colaborează.

De asemenea, la final, primarul Nicolae Barbu a primit din partea delegației de preoți capelani un dar. O icoană cu Sfânta Parascheeva, icoană care a fost expusă la Veliko Târnovo, în Serbia și, de ceva vreme, la Iași. De astăzi, icoana va sta alături de celelalte primite în dar de-a lungul timpului de primarul Nicolae Barbu .

Ultima modificare: 07.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Cupa Pro Lex de fotbal, ediţia I, la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.