O parte din Canalul Cama transformat în zonă de agrement

O parte din Canalul Cama transformat în zonă de agrement

Canalul Cama va intra în perioada următoare într-un amplu proces de modernizare prin amenajarea unei zone de agrement pentru turişti şi localnici care vor avea parte de o atmosferă de relaxare şi de numeroase oportunităţi de petrecere a timpului liber precum plimbări cu barca sau cu hidrobicicleta, competiţii sportive, zone de promenadă, de picnic şi o zonă verde.
Municipiul Giurgiu, în calitate de beneficiar, implementează proiectul denumit „Amenajare spaţiu de agrement pe Canal Cama, adiacent Pod Bizetz – Municipiul Giurgiu”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi este în concordanţă cu obiectivele prevăzute la Măsura 1 – Valorificarea sectorului pescăresc şi a turismului piscicol, Acţiunea 5 – Amenajarea unor spații pentru servicii și agrement pentru turiști. În acest sens s-a semnat un contract de finanţare în valoare de 400.000 de euro.
Primarul municipiului Nicolae Barbu a anunţat în ultima conferinţă de presă demararea proiectului de amenajare a Canalului Cama. „Cred că în două săptămâni demarăm procedura de licitație, este un proiect pilot pentru 120-130 metri de canal, aproape în zona unde s-a desfășurat concursul de canotci “Descoperă Rowmania” de Ziua Dunării, pe acel amplasament.”
În cadrul proiectului se vor realiza numeroase facilităţi recreaţionale respectiv o zonă de promenadă de-a lungul malului, un ponton de tip scenă plutitoare, o clădire pentru depozitarea ambarcaţiunilor, o clădire destinată expoziţiilor de artă şi manifestărilor culturale, o altă clădire destinată vestiarelor şi grupurilor sanitare, terase înierbate deasupra acestor clădiri, terase bordate cu vegetaţie, un traseu pietonal la nivelul carosabilului bordat cu vegetaţie, gradene, parcări, trepte/rampe ce coboară de la nivelul trotuarului existent la nivelul promenadei din imediata vecinătate a canalului.
Astfel, proiectul propune dezvoltarea unor amplasamente existente nedezvoltate, într-o zonă de promenadă cu facilităţi moderne, care vor creşte atractivitatea zonei și vor atrage o gamă cât mai variată de utilizatori, oferind activităţi pentru diferite categorii de vârstă.
Zona amenajată de faleză, zona pietonală şi cea a digului vor avea o infrastructură adecvată zonei adiacente canalului. Se va realiza o consolidare a malului pe toată lungimea amenajării, ulterior executându-se o infrastructură şi un finişaj specific zonei de trafic pietonal.
În urma implementării acestui proiect zona respectivă se va revitaliza, atât din punct de vedere estetic, cât şi din punct de vedere al potenţialelor investiţii ulterioare.

Ultima modificare: 11.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul De la distantă, primarul Nicolae Barbu sustine Astra Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.