Eveniment deosebit ieri, in Gara Giurgiu, la sosirea Trenului Regal

Eveniment deosebit ieri, in Gara Giurgiu, la sosirea Trenului Regal

Municipiul Giurgiu a găzduit ieri un eveniment deosebit, respectiv sosirea în Gara Giurgiu a Trenului Regal, cu ocazia celebrării a 145 de ani de la construcția liniei feroviare București Filaret – Giurgiu, 70 de ani de la darea în exploatare a liniei București – Videle și 60 de ani de la darea în exploatare a Podului Prieteniei.
Pentru sărbătorirea acestor evenimente, Centrul Naţional de Calificare şi Instruire feroviară-CENAFER a organizat proiectul cultural “Tezaur de istorie, cultură şi tehnică feroviară- Muzeul ceferiştilor la 75 de ani de la inaugurare”.
Cu această ocazie o delegația oficială a Ministerului Transporturilor a călătorit cu Trenul Regal de la București prin Videle, la Giurgiu, unde s-a întâlnit cu delegația oficială a Ministerului Transporturilor din Bulgaria şi au călătorit împreună la Ruse.
Pentru aşteptarea oaspeţilor, municipalitatea a organizat în gară un adevărat eveniment de redare a atmosferei din epoca respectivă. A fost adusă o caleaşca, un lustrangiu, un vânzător de bragă, unul de ziare, domniţe şi domni îmbrăcaţi în costume de epocă, cu toţii contribuind la crearea unui cadru specific. Un rol important l-au avut artiştii Centrului Cultural “Ion Vinea”, respectiv Orchestra de suflători Valahia condusă de Virgil Peţanca, majoretele de la Step Up, dar şi taraful şi dansatorii de la Doina Dunării.
Întâmpinarea invitaţilor de la Minsisterele de Transport din România şi Bulgaria, de la Prefectura Ruse şi Instituţia Prefectului Giurgiu, dar şi de la CENAFER şi CFR s-a făcut în mod tradiţional, cu pâine şi sare. Rolul de gazdă l-a avut edilul şef, Nicolae Barbu, cel care i-a condus la un tur al Gării Giurgiu – oraş.
După mai bine de o oră de staţionare la Giurgiu, timp în care a sosit şi ministrul secretar de stat, Iulian Matache şi a avut loc chiar şi un schimb de cadouri între reprezentanţii celor două ministere, Trenul Regal a plecat spre Ruse, acolo unde acţiunea a continuat la Muzeul Căilor Ferate.
Nu doar invitaţii s-au putut bucura de atmosfera creată la Giurgiu, ci şi zecile de giurgiuveni care au poposit in Gară, au vizitat Trenul Regal şi s-au bucurat de toate surprizele pregătite de Primăria Giurgiu.

Ultima modificare: 12.06.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Orchestra de suflători Valahia la ceas aniversar

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.