Orchestra de suflători Valahia la ceas aniversar

Orchestra de suflători Valahia la ceas aniversar

Orchestra de suflători Valahia şi trupa de majorete Step-up a Centrului Cultural Local „Ion Vinea” condusă de dirijorul Virgil Peţanca au susţinut aseară, începând cu ora 19.00, un concert aniversar în sala mare a Teatrului Tudor Vianu cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate. Evenimentul a început cu prezentarea în imagini a activităţii orchestrei de-a lungul unui deceniu de existenţă şi a continuat cu interpretarea câtorva arii foarte cunoscute. Pe scenă au urcat apoi artişti consacraţi precum Corina Chiriac, Irina Baianţ, Cătălin Opriţoiu, Florin Ormenişan sau Traian Moldovean.
În faţa unui public destul de numeros, artiştii au interpretat partituri celebre ale unor clasici precum Strauss, Verdi sau Bach, dar şi îndrăgite coloane sonore aparţinând unor capodopere ale cinematografiei.
La finalul serii, orchestra a fost felicitată de primarul Nicolae Barbu, acesta oferindu-le o plachetă şi o diplomă de excelenţă pentru a marca împlinirea a 10 ani de la înfiinţare.
Orchestra de suflători Valahia a reuşit să se impună şi să câstige respectul publicului, fiind considerată la ora actuală, una dintre cele mai valoroase orchestre de acest gen din ţară. Suflătorii au participat la multe festivaluri naţionale şi internaţionale, la diverse manifestări locale, au susţinut numeroase concerte în ţară şi peste hotare, în Polonia, Ungaria, Bulgaria, fiind aproape întotdeauna însoţiţi de formaţia de majorete a Centrului Cultural Local “Ion Vinea” pregătită de Tania Moga.

Ultima modificare: 11.06.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul TRENUL REGAL VA STATIONA MAINE IN GARA GIURGIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.