Depuneri de coroane la Giurgiu, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război din România

Depuneri de coroane la Giurgiu, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război din România

Astăzi, 29 aprilie, începând cu ora 10,00, la Mausoleul „Eroilor” de la Biserica „Înălţarea Domnului”, situată pe B-dul. Bucureşti, a avut loc o ceremonie religioasă însoţită de depuneri de coroane de flori, eveniment prilejuit de sărbătorirea „Zilei Veteranilor de Război” din România.

Alături de autorităţile municipale şi judeţene, la eveniment au participat veteranii de război, cadrele militare active şi în retragere, personalul structurilor M.A.I. din municipiu, reprezentanţii partidelor politice, organizaţiilor nonguvernamentale şi presei, precum şi cetăţeni de rând.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului de stat şi slujba de pomenire a ostaşilor români căzuţi pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei, libertatea şi demnitatea poporului român prin eliberarea de sub jugul otoman. Apoi s-a trecut la depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor.

După aceste momente solemne, în fata întregului auditoriu, colonelul Ştefan Manea a vorbit despre istoricul şi importanţa acestei zile. Ca în fiecare an, ceremonialul religios şi militar s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.
În urmă cu 111 ani, la aceasta dată, Regele Carol I a instituit prin înalt decret titlul de “Veteran de Război”, în baza prevederilor Convenţiei de la Geneva din 1870 a statelor europene, în onoarea combatanţilor acoperiţi de glorie pe redutele Războiului de Independenţă. Anual, din 2007, pe 29 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Veteranilor de Război.

Ultima modificare: 29.04.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Sportivii CS Aquila au cucerit 14 medalii la Campionatul Mondial şi Cupa Mondială de Kempo Individual

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.