Sărbătoarea Bobotezei s-a desfăşurat la Giurgiu fără incidente

Sărbătoarea Bobotezei s-a desfăşurat la Giurgiu fără incidente

Ca în fiecare an, la Giurgiu, în ziua de Bobotează, au loc o serie de manifestări dedicate acestei mari sărbători creștinești, organizate de Primăria Municipiului, în colaborare cu Episcopia Giurgiului.
Cu acest prilej, ieri, 6 ianuarie, la Catedrala Episcopală “Adormirea Maicii Domnului” a avut loc slujba de Bobotează, săvârșită de PS Părintele Ambrozie, Episcopul Giurgiu, alături de un sobor de preoți, slujbă precedată de momentul sfințirii apelor, în prezența a sute de credincioși.
Din fericire, întreaga manifestare a fost lipsită de incidente și momente neplăcute de îmbulzeală, grație prezenței forțelor de ordine, a jandarmilor și a polițiștilor din cadrul Direcției Poliției Locale sau de la IPJ Giurgiu.
După slujba de sfințire a apelor, la care au luat parte și reprezentanți ai autorităților locale și județene, alaiul de preoți și de credincioși s-a îndreptat, în procesiune, spre Canalul Sf. Gheorghe, tradiție reluată la Giurgiu, în urmă cu opt ani.
Pe malul canalului, PS Părintele Ambrozie a oficiat o scurtă slujbă de sfințire a crucii ce urma să fie aruncată în apă pentru a fi recuperată de un creștin curajos. Datorită vremii și a temperaturii mai ridicate a aerului, numărul celor care s-au aruncat în apă pentru recuperarea crucii, a fost destul de ridicat. Cinci tineri curajoși au dus mai departe această tradiție, fiind supravegheați de pe margine de către un echipaj medical, dar și din apă de o echipă ISU.
Câștigătorul a fost răsplătit cu 300 de lei, dar și ceilalți tineri au primit câte 100 de lei din partea municipalității, dar și daruri de la Episcopie.

Ultima modificare: 07.01.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Cununii civile în cadru festiv, cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.