Sistemul de încălzire a oraşului funcţionează din nou la parametri normali

Sistemul de încălzire a oraşului funcţionează din nou la parametri normali

Problema temperaturii reduse a agentului termic din caloriferele giurgiuvenilor şi-a găsit rezolvarea. În şedinţa extraordinară de ieri, 3 decembrie 2013, consilierii locali au aprobat acordarea unui avans de 100.000 de lei societăţii comerciale Global Energy Production SRL, reprezentând o parte din subvenţia la energie termică pentru acest sezon rece. Suma va fi folosită de operatorul Global Energy Production SRL pentru plata datoriei către furnizorul de gaz, care a refuzat să-i mai livreze gaz din această cauză.
Măsura acordării în avans a sumei de 100.000 de lei are un temei legal. Conform art. 5, alin. (1) din OG nr. 36 / 2006 privind unele măsuri pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei, „sumele prevăzute în bugetele locale se pot acorda în avans de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale furnizorilor de energie termică pentru populaţie, în vederea achitării în avans a consumului de gaze naturale de către producătorii de energie termică furnizorilor de gaze naturale, numai în situaţia în care contractele încheiate prevăd astfel de plăţi, iar achitarea în avans conduce la obţinerea unor preţuri avantajoase ale gazelor naturale achiziţionate”.
„Suma aceasta este obligaţia pe care ne-am luat-o telefonic vineri noaptea pentru ca sistemul de încălzire a oraşului să funcţioneze la parametri normali. A fost o obligaţie faţă de furnizorul de gaz că vom plăti noi, în contul datoriei, subvenţia pe care o avem de plătit operatorului privat. Vom plăti cu prioritate 100.000 de lei furnizorului de gaz. Am înţeles că pe 29 noiembrie SC Global Energy Production SRL a semnat contract cu un alt furnizor de gaz. Acesta furnizează de astăzi gazul, deci nu mai sunt probleme. Putem să anunţăm populaţia că ce s-a întâmplat zilele trecute nu se va mai întâmpla. În ceea ce priveşte municipalitatea, sumele pe care are de plătit le va plăti”, a precizat edilul şef Nicolae Barbu în şedinţa extraordinară.

Ultima modificare: 04.12.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primarul Nicolae Barbu multumeste tuturor celor implicati în organizarea Zilei Nationale a Romaniei

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.