Clarificări privind resursele financiare pentru lucrările de reabilitare a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”

Clarificări privind resursele financiare pentru lucrările de reabilitare a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”

În cea mai recentă conferinţă de presă, primarul Nicolae Barbu a făcut câteva clarificări cu privire la resursele financiare pentru lucrările de reabilitare a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”. Acesta a precizat că din momentul în care investiţia a trecut la Primărie, nu s-a pus nici măcar o zi problema că nu ar exista bani pentru realizarea ei şi că, prin urmare, campaniile pentru strângerea de fonduri organizate de Asociaţia Pro Maiorescu nu-şi au rostul.
Motivul pentru care lucrările la Colegiul Ion Maiorescu nu au fost demarate până în prezent nu îl constituie lipsa fondurilor, ci faptul că licitaţiile au fost contestate. „Şi anul acesta am avut fonduri ca să facem lucrarea. Ne-am blocat în licitaţii. Pentru anul viitor vom reporta fondurile. Nu se mai merge pe ideea ‘să strângem bani, că nu avem cu ce să construim’. Bani sunt, mai spun o dată. Avem sursele financiare să facem acest liceu. Că-l plătim într-un an, că-l plătim în trei sau patru, este stipulat în contract că cine câştigă licitaţia, construieşte pe banii lui, iar Primăria îşi ia angajamentul că-i plăteşte. E ca o plată în termen pe trei-patru ani. Am avut câştigători de licitaţie, au fost contestaţii, o luăm de la capăt…. Eu nu pot să dau drumul la o lucrare dacă nu e legală. Legal înseamnă licitaţii. Noi aici suntem”, a specificat primarul Nicolae Barbu.
După ce a prezentat motivele pentru care licitaţia a fost contestată, primarul a anunţat că în acest moment toată documentaţia este refăcută. Până vineri, documentaţia pentru licitaţii va fi transmisă spre validare către ANRMAP, urmând ca în termen de 10-12 zile aceasta să fie aprobată şi apoi publicată pe SEAP, pentru a se desfăşura licitaţia propriu-zisă. „Asta înseamnă că după sărbători, în ianuarie, va fi licitaţia pentru Maiorescu. Să sperăm că nu vor mai fi iarăşi contestări şi alte probleme”, a conchis primarul Nicolae Barbu.

Ultima modificare: 04.12.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primarul Nicolae Barbu multumeste tuturor celor implicati în organizarea Zilei Nationale a Romaniei

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.