GEP va furniza energie termica de la 15 octombrie , pentru inceput la acelasi pret ca în 2012

GEP va furniza energie termica de la 15 octombrie , pentru inceput la acelasi pret ca în 2012

Operatorul serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului, S.C. Global Energy Production S.A. (GEP), este pregătit să furnizeze căldură în această iarnă locuitorilor branşaţi la sistemul centralizat de termoficare.
Furnizarea agentului termic va începe din data de 15 octombrie 2013 pentru instituţiile publice, instituţiile de învăţământ şi, la cerere, pentru consumatorii casnici. În ceea ce priveşte preţul gigacaloriei, pentru perioada 15.10.2013 – 31.10.2013, acesta va rămâne acelaşi ca şi anul trecut (340 lei/Gcal – preţul local şi 272 lei/Gcal – preţul de facturare către populaţie), aşa cum a anunţat şi edilul şef, Nicolae Barbu, într-o recentă conferinţă de presă. GEP a depus documentaţie la ANRSC în vederea obţinerii preţurilor pentru iarna 2013-2014, care vor fi aprobate de Consiliul Local până la sfârşitul lunii octombrie.
În urma unei investiţii demarate în această vară, dar şi a încheierii unui contract de furnizare energie termică produsă în cogenerare de înaltă eficienţă, GEP va asigura agent termic cu ajutorul a patru cazane de apă fierbinte de 10 Gcal/h şi patru motoare termice care produc energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă, fără a mai fi nevoie de pornirea unui cazan de abur industrial care, în contextul actualului consum de energie termică, ar funcţiona la sarcină redusă, cu eficienţă scăzută. Combustibilul folosit pentru acest sezon rece va fi gazul natural.

Ultima modificare: 15.10.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Sedinta extraordinara a Consiliului Local al Municipiului Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.