Probleme la hidroizolaţia Ateneului “Nicolae Bălănescu”

Probleme la hidroizolaţia Ateneului “Nicolae Bălănescu”

La doar câţiva ani de la darea în folosinţă, Ateneul“Nicolae Bălănescu” a început să dea semne de deteriorare. Administratorul clădirii se confruntă în prezent cu problema apei infiltrate, atunci când plouă sau se topeşte zăpada de pe acoperiş, fiind afectate deopotrivă pardoseala, pervazurile şi pereţii. Dincolo de aspectele de deteriorare, din această cauză, o serie de evenimente organizate în acest sezon au fost puse sub semnul întrebării.

Conform directorului Centrului Cultural „Ion Vinea”, Virgil Peţanca şi totodată, administratorul Ateneului „Nicolae Bălănescu”, în această clădire “plouă” de aproximativ un an, fiind sesizată firma de construcţie încă de pe atunci, când lucrarea era în garanţie. Deşi problema este veche, preluată de la fosta administraţie, aceasta nu a fost rezolvată până în prezent.

Astăzi, Primăria Municipiului Giurgiu a transmis o adresă constructorului prin care firma respectivă este somată să remedieze defecţiunile la hidroizolaţia clădirii, în termen de cinci zile. În caz contrar, conform articolului 18, punctul 3 din contractul încheiat între municipalitate şi constructor, Primăria are posibilitatea de a angaja o altă firmă care să efectueze lucrările respective. Plata acestora din urmă se face din garanţia de bună execuţie, în procent de 30 la sută din valoarea totală a lucrării, având în vedere că nu s-a întocmit încă procesul verbal de recepţie finală între municipalitate şi constructor.

Ultima modificare: 17.01.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Acţiuni de prevenire a infracţionalităţii desfăşurate de Poliţia Locală Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.