Parcul Mihai Viteazul, in proces de modernizare

Parcul Mihai Viteazul, in proces de modernizare

În prezent, Parcul Mihai Viteazul se află într-un amplu proces de modernizare ce vizează trei aspecte: înlocuirea vechiului loc de joacă cu unul nou, modern, refacerea întregului sistem de iluminat, cel actual fiind în stare avansată de deteriorare, şi completarea peisagistică a parcului cu specii de arbori şi arbuşti specifici zonei geografice în care ne aflăm, cum ar fi arţari, stejari, frasini, oţetari etc.
În ceea ce priveşte construirea noului spaţiu de joacă, acesta va cuprinde două alveole, una pentru copiii cu vârstă cuprinsă între doi şi cinci ani, iar cealaltă pentru copii între cinci şi 12 ani. Pentru protecţia şi siguranţa copiilor, pe toată lungimea spaţiului de joacă va fi montat un gard din plexiglass cu inserţii reprezentând diverse figurine şi personaje din desene animate. Mobilierul vechi va fi montat în Parcul Elevilor, după ce va fi recondiţionat.
Termenul de finalizare a reamenajării Parcului Mihai Viteazul este 1 decembrie 2012, însă municipalitatea are în vedere pentru anul viitor şi alte lucrări de modernizare a acestuia, cum ar fi taluzarea spaţiului de joacă, montarea în interiorul lui a unor plăci protectoare din tartan, pentru respectarea normelor europene privind siguranţa copiilor, sau montarea unor aparate de fitness pentru adulţi. “Am avut o economie la bani pe acest tip de investiţii şi am zis să nu-i pierdem anul acesta. Am luat legătura cu o firmă pentru a amenaja parcul, iar arhitectul şef a stabilit şi amplasamentul, şi partea arhitectonică. Veţi vedea, Parcul Mihai Viteazul la anul va arăta altfel – un parc cu adevărat aşa cum ar trebui să fie”, a precizat primarul Nicolae Barbu.
Anul acesta, Parcul Mihai Viteazul va fi punctul principal de atracţie în ceea ce priveşte decoraţiunile şi activităţile specifice sărbătorilor de iarnă.

Ultima modificare: 15.11.2012 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Începând de azi, giurgiuvenii au la dispoziţie gratuit patru puncte de acces la Internet wireless

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.