Cum s-a acţionat şi cum se va acţiona în continuare pentru deszăpezire, în municipiul Giurgiu

Cum s-a acţionat şi cum se va acţiona în continuare pentru deszăpezire, în municipiul Giurgiu

La solicitarea primarului Nicolae Barbu, astăzi, în sala de şedinţe a Consiliului Local a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat toţi reprezentanţii firmelor şi ai societăţilor care fac parte din Comandamentul pentru Deszăpezire al Primăriei Municipiului Giurgiu.
Edilul şef a atras atenţia asupra modului în care s-a acţionat în municipiu, în ultimele două zile cu precipitaţii abundente, solicitându-i directorului societăţii Financiar Urban, George Rizea, să treacă la deszăpezire şi pe arterele secundare. “Noaptea trecută, pe la ora 23.00, încă erau străzi principale, de exemplu Negru-Vodă, pe care nu se putea circula corespunzător. Cea mai mare problemă rămâne urgenţa a doua, acolo unde trebuie să se lucreze intens în aceste două zile”, a declarat edilul şef. În acest sens, municipalitatea va pune la dispoziţie toate utilajele, dar şi forţa de muncă de care dispune în cadrul societăţilor subordonate pentru a rezolva această problemă, nefiind exclusă nici varianta închirierii unor alte utilaje.
În afara principalelor artere de circulaţie, a străzilor pe care se află sediile instituţiilor care gestionează situaţiile de urgenţă, unităţile de învăţământ sau cele medicale, o altă zonă de extremă importanţă este Piaţa Centrală. Acolo, de deszăpezire se ocupă ADPP, cu utilajele proprii, în timp ce angajaţii de la Spaţii Verzi degajă zăpada de pe trotuarele principale din oraş, atât cu motofreze, cât şi manual.
În cadrul şedinţei comandamentului, directorul Poliţiei Locale a declarat că în această dimineaţă a constituit şase echipaje care să se ocupe cu informarea agenţilor economici şi a populaţiei, cu privire la obligaţiile pe care le au, acelea de curăţare a trotuarelor din faţa sediilor, a blocurilor sau a locuinţelor. Cât priveşte identificarea oamenilor fără adăpost, aceasta continuă, persoanele respective fiind cazate la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă de la Giurgiu Nord, aflat în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială. În prezent, în acest centru exista 10 beneficiari şi alte 15 locuri sunt disponibile.
Referitor la transportul public de persoane, alimentarea cu apă potabilă, energie electrică sau termică, în municipiul Giurgiu, la această oră nu sunt probleme, aşa cum au informat reprezentanţii societăţilor respective.
Prezent la această întâlnire a Comandamentului pentru Deszăpezire al Primăriei Municipiului Giurgiu, adjunctul inspectorului şef al ISU Giurgiu, col. Stancu Marius, s-a declarat mulţumit de cum a colaborat cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi a confirmat că în municipiu nu există probleme speciale. Acesta a atras însă atenţia asupra faptului că pe strada Uzinei, în faţa garajului ISU, s-au acumulat cantităţi mari de zăpadă care le îngreunează accesul, solicitând ridicarea lor de către Financiar Urban.
În finalul întâlnirii de lucru, atât viceprimarul Liviu Popazu, cât şi primarul Nicolae Barbu au concluzionat că în următoarele zeci de ore trebuie să se acţioneze şi pe arterele secundare, respectiv urgenţa a II-a şi a III-a din planul de deszăpezire, mai ales că de miercuri se anunţă iar precipitaţii.
Autorităţile locale fac un apel şi la cetăţeni să participe la deszăpezirea oraşului, în dreptul locuinţelor şi al blocurilor şi să nu îngreuneze munca celor care conduc astfel de utilaje.

Ultima modificare: 27.01.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Cod portocaliu de ninsori şi viscol la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.