Cod portocaliu de ninsori şi viscol la Giurgiu

Cod portocaliu de ninsori şi viscol la Giurgiu

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), Giurgiu, alături de Capitală şi alte nouă judeţe din Muntenia şi Oltenia se vor afla de astăzi, 24 ianuarie, ora 18,00, până duminică, 26 ianuarie, la ora 18,00, sub avertizare cod portocaliu de viscol şi ninsori, iar alte 16 judeţe din ţară, sub avertizare cod galben.
În prima parte a intervalului, ninsorile vor fi abundente în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Vâlcea, unde stratul de zăpadă va depăşi local 30-40 cm, iar vântul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.
În cursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75-80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.
„Nu este viscolul care se anunţă înspăimântător pentru că n-a mai fost niciodată, dar e foarte lung, perioada e foarte lungă, şi atunci nu excludem posibilitatea ca, în cazul în care se vor depăşi 50 de centimetri pe metrul pătrat în 24 de ore să apară şi coduri roşii – now-casting, în prima fază – pentru a respecta parametrii stabiliţi foarte clar cu aceste coduri”, a precizat directorul ANM, Ion Sandu, în şedinţa comandamentului de iarnă convocată astăzi, 25 ianuarie, la Palatul Victoriei.
Municipalitatea, prin SC Financiar Urban, societatea care se ocupă cu deszăpezirea, este pregătită să intervină cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant, pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii normale în toată această perioadă.
Potrivit directorului SC Financiar Urban, George Rizea, utilajele de deszăpezire au fost verificate din punct de vedere tehnic şi sunt funcţionale şi dotate cu toate accesoriile necesare, stocurile de material antiderapant (sare şi nisip şi clorură de calciu) sunt, de asemenea, pregătite, iar celor patru utilaje prevăzute cu sărăriţe şi lame frontale pentru partea carosabilă şi celor trei motofreze pentru trotuar li se vor alătura un număr de 90 de lucrători care vor participa la deszăpezirea manuală.
De asemenea, a fost instituit serviciul de permanenţă la Primărie, începând de astăzi, 24 ianuarie, până luni, 27 ianuarie. Numărul de telefon la care cetăţenii pot semnala eventuale situaţii de urgenţă este 0246/219409.
Cetăţenii sunt sfătuiţi ca, începând din această noapte şi până duminică după-amiază să nu plece la drum, dacă nu este neapărat necesar, iar în cazul în care sunt nevoiţi, să se asigure că au suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu sufere din cauza frigului şi, totodată, să poată continua drumul după deblocare. Totodată, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie.

Ultima modificare: 24.01.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 24 Ianuarie –„ Ziua Unirii Principatelor Române” la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.