Câteva zile până la startul Free Spirit Run Giurgiu-Ruse 2022

Câteva zile până la startul Free Spirit Run Giurgiu-Ruse 2022

Mai sunt câteva zile până la startul celei de-a cincea ediții a Crosului Transfrontalier Free Spirit Run Giurgiu-Ruse, semimaratonul european de 15 km, din centrul orașului Giurgiu, de la Turnul Ceasornicului și până în centrul orașului Ruse, la Statuia Libertății.
Mai exact, duminică, 25 septembrie, de la ora 11.00, cei 300 de alergători înscriși gratuit la competiție, din 10 țări (Bulgaria, România, Italia, Turcia, Marea Britanie, Franța, Irlanda, Serbia, Croația și Germania) vor alerga spre Ruse, traversând Podul Prieteniei.
Despre acest eveniment a vorbit recent, într-o intervenție publică, primarul Adrian Anghelescu, cel care a anunțat publicul giurgiuvean faptul că după doi ani de pauză impusă de pandemie, iată că anul acesta, acest cros este reluat, prin buna colaborare cu partenerii din Bulgaria și cu sprijinul sponsorilor.
Evenimentul sportiv Free Spirit Run organizat anual, prin rotație, de către orașele înfrățite Giurgiu și Ruse, prin Cluburile Sportive Dunărea 2020 Giurgiu și Dunav Ruse, a reprezentat și subiectul unei conferințe de presă desfășurate ieri, 19 septembrie, la Primăria Ruse. Au luat parte viceprimarul gazdă, Encho Enchev, viceprimarul invitat, Marian Damian, președintele Clubului Dunav, Evgheni Ignatov, dar și directorul executiv al Asociației Euroregiunea Danubius Ruse-Giurgiu, Lili Ganceva.
Ambii viceprimari au convenit că acest cros trebuie să continuie, ca o frumoasă tradiție, în ciuda dificultăților financiare sau logistice, sportul fiind un ambasador foarte important.
Fondul de premiere este asigurat anul acesta de partea bulgară și se ridică la suma de 6000 de euro, premiile fiind în bani, pe categorii de vârstă și sex, fiecare participant primind medalie și tricou. Participanții (71 femei, 218 bărbați) au vârsta cuprinsă între 18 și 75, veteranul fiind un alergător pasionat din Bulgaria care a participat și la edițiile anterioare.
Evenimentul este înscris în calendarul oficial al Federațiilor de Atletism din Bulgaria și România și va beneficia, printre invitați, de prezența unor nume mari ale sportului, dar și de oficiali din ambele state.

Ultima modificare: 20.09.2022 – 11:47 de către Administrator

Anteriorul A N U N Ț

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2022. Toate drepturile rezervate.