Comandamentul de iarna intrunit in sedinta la Primaria Municipiului Giurgiu

Comandamentul de iarna intrunit in sedinta la Primaria Municipiului Giurgiu

Membrii Comandamentului pentru deszăpezire şi factorii implicaţi în Planul de Intervenţie pentru deszăpezirea străzilor din municipiul Giurgiu au fost convocaţi de primarul Nicolae Barbu într-o şedinţă de lucru privind organizarea şi modul de acţiune pentru iarna 2014-2015.
Având în vedere perioada în care ne aflăm şi posibila apariţie a fenomenelor meteorologice specifice iernii, edilul şef a verificat planul de măsuri al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, responsabilităţile fiecărui membru, forţa umană disponibilă, utilajele, combustibilul asigurat şi nu în ultimul rând materialele antiderapante.
Au fost analizate zonele preponderent dispuse înzăpezirilor de pe teritoriul municipiului Giurgiu şi concluziile desprinse din anii anteriori pentru înlăturarea efectelor negative. Până în prezent s-au verificat şi reparat mijloacele proprii de deszăpezire, precum şi cele puse la dispoziţie prin contract şi menţinerea lor în stare operativă.
Societatea care se ocupă şi în acest an de deszăpezire, Financiar Urban, are în stoc în acest moment aproape 200 de tone de sare şi nisipul necesar pentru deszăpezire, 20 de tone de clorură de sodiu. Se va acţiona cu utilaje de tip MAN dotate cu lamă frontală şi bazin pentru împrăştierea clorurii de sodiu, utilaje de tip Mercedes dotate cu lamă frontală şi suprastructură de împrăştiat material antiderapant (sare si nisip), tractoare cu remorcă, încărcătoare frontale şi pluguri semipurate.
De asemenea au fost formate echipele de lucrători care se vor ocupa de activităţi de deszăpezire, formate din şapte muncitori şi un şef de echipă, numărul acestora fiind de aproape 90 de persoane.
Societatea Întreţinere Peisagistică are în acest moment stocul de combustibil asigurat şi trei freze de trotuar, lopeţi, drujbe, material antiderapant şi 54 de muncitori ce vor acţiona pe segmentul spaţiilor verzi, cimitire şi stadioane.
De asemenea, GSL Giurgiu este pregătit să intervină acolo unde va fi cazul, alături de Poliţia Locală, DAS Giurgiu, Ambulanţa, Spital, ISU Giurgiu, Crucea Roşie, ADPP, Poliţia Rutieră, GEP Giurgiu, Apa Service şi nu în ultimul rând Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Giurgiu.
S-au luat o serie de măsuri pentru întocmirea unei evidenţe stricte a persoanelor cu afecţiuni grave şi care necesită tratament ambulatoriu şi a persoanelor în vârstă care locuiesc singure, în vederea supravegherii permanente şi ajutorării în regim de urgenţă a acestora pe perioada sezonului rece.
Pe această cale, municipalitatea face un apel la populaţie, ca în momentul în care utilajele vor începe intervenţia pe străzile din municipiul Giurgiu, să degajeze carosabilul de maşinile personale, parcându-le pe alte străzi decât cele principale pentru a uşura accesul utilajelor de deszăpezire.

Ultima modificare: 24.11.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Biletele la meciul cu Dinamo Zagreb se vor vinde doar pe baza cartii de identitate

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.