S-a schimbat modalitatea de acordare a ajutoarelor alimentare

S-a schimbat modalitatea de acordare a ajutoarelor alimentare

Din acest an ajutoare alimentare acordate de UE pot fi ridcate de la D.A.S din cadrul Primăriei Giurgiu doar pe bază de tichete. Tichetele vor fi distribuite prin Poştă, însă nu au fost stabilite valoarea şi data în care acestea vor ajunge la destinatari.
În baza unei hotărâri de Guvern ce a fost aprobată în luna septembrie a acestui an s-a stabilit ca începând cu acest an benficiarii ajutoarelor UE să le poată ridica doar în baza cuponului individual şi a actului de identitate.
Astfel, persoanele care fac parte din mai multe dintre categoriile defavorizate beneficiază de ajutoare alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi apartin la data distribuirii ajutoarelor.
În art. 3 alin. (1)al HG 799/2014 sunt prezentate categoriile de persoane cele mai defavorizate, care sunt destinatarii finali :
a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocatia
c) pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările ulterioare;
d) şomerii care beneficiază în condiţiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale pâna la 400 lei, inclusiv şomerii înregistrati la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj în condiţiile Legii nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
e) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/luna;
f) pensionarii sistemului public de pensii beneficiari de indemnizaţia socială pentru pensionari, acordată potrivit Ordonantei de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, al caror venit se afla sub 400 lei/luna;
g) persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizatii si sporuriinvalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi, cu modificarile si completarile ulterioare.
Alimentele vor putea fi ridicate ca şi până acum de la centrele de distribuţie ale primăriilor în a caror rază teritorială îsi au domiciliul sau reşedinţa beneficiarii.
Potrivit aceleaşi Hotărâri, nr.799/17.09.2014, distribuirea cupoanelor individuale pentru ajutor se va face de către Poşta Română, în perioada imediat următoare.

Ultima modificare: 09.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Serviciul de transport public local va fi concesionat

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.