Proiecte de dezvoltare urbana, in atentia municipalitatii

Proiecte de dezvoltare urbana, in atentia municipalitatii

Stadiul proiectelor de dezvoltare urbană pe care municipalitatea intenţionează să le implementeze a fost una din temele abordate de primarul Nicolae Barbu în cea mai recentă conferinţă de presă.
Referitor la proiectul de amenajare a unei porţiuni din malul Canalului Cama, edilul a anunţat că în şedinţa ordinară din 30 octombrie va fi supusă spre aprobare documentaţia tehnico-economică pentru realizarea unei construcţii hidrotehnice pentru regularizarea canalului în zona Podului Bizetz. „Am văzut în luna septembrie nivelul apei destul de crescut în zona Podului Bizetz. Această creştere a Dunării nu ne-a permis să demarăm proiectul. Îl vom demara în iarnă, dar concomitent şi cu realizarea acestui baraj. Preţul realizării barajului este de aproximativ 600.000 de euro, finanţat exclusiv din surse proprii. El este fezabil să-l finanţăm din fonduri europene, dar asta înseamnă doi-trei ani de aici încolo. Am pierde demararea proiectului celălalt, de aproape şase milioane de euro privind amenajarea întregului canal Cama. Deci proiectul acesta de 400 de milioane este un proiect pilot, şi în baza lui demarăm proiectul pentru tot canalul Cama”, a precizat edilul cu privire la necesitatea construcţiei hidrotehnice, costul şi sursele de finanţare ale acesteia.
Primarul a vorbit totodată despre cele două planuri integrate de dezvoltare urbană (PIDU) la care municipalitatea lucrează. Primul dintre acestea cuprinde introducerea canalizării pluviale şi asfaltarea tuturor străzilor din zonele Sloboziei, Ramadan, Alexandriei, Ghizdarului, Bălănoaiei şi Obor, la partea de străzi-apă, monitorizarea video a oraşului, la partea socială, iar la partea de zone verzi, modernizarea Parcului Elevilor. „Suntem în fază avansată şi eu zic că până la sfârşitul lunii se va termina lucrul la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană I”, a precizat primarul cu privire la stadiul acestui prim PIDU. De asemenea, edilul Nicolae Barbu a afirmat că se lucrează şi la cel de-al doilea plan integrat de dezvoltare, ce vizează reasfaltarea străzilor principale din oraş, modernizarea Parcului Tineretului şi înfiinţarea unui centru pentru persoane vârstnice la Pădurea Bălănoaia.

Ultima modificare: 24.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ZIUA ARMATEI ROMANE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.