Giurgiuvenii vor plati mai putin in aceasta iarna pentru incalzire

Giurgiuvenii vor plati mai putin in aceasta iarna pentru incalzire

A fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care municipiului Giurgiu i se repartizează un ajutor de urgenţă de 47 miliarde lei vechi pentru asigurarea gazului necesar funcţionării serviciului public de alimentare cu energie termică în sezonul rece 2014-2015. Anunţul a fost făcut în conferinţa de presă de miercuri, 22 octombrie, de primarul Nicolae Barbu, care a precizat că în şedinţa de consiliu din 30 octombrie vom avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind reducerea preţului gigacaloriei prin creşterea subvenţiei acordată de Primărie. Astfel, din preţul local al gigacaloriei, de 399,23 lei, municipalitatea va acorda o subvenţie de 133,23 lei, preţul de facturare pentru populaţie al gigacaloriei ajungând la 260 lei. Giurgiuvenii vor putea plăti, aşadar, cu 39,23 lei mai puţin în această iarnă pentru căldură, având în vedere că preţul de anul trecut al gigacaloriei era de 299,23 lei.

Edilul Nicolae Barbu a explicat cărui fapt se datorează reducerea preţului gigacaloriei:

„Faptul că avem banii, plătim gazul în avans, iar cei de la GEP obţin un preţ mai bun pe gaz (…) De asemenea, anul trecut am făcut investiţii de 30 de miliarde lei vechi în sistemul de transport şi distribuţie al energiei termice, am modernizat patru sau cinci centrale. Anul acesta am continuat investiţiile. 17 miliarde am primit de la Guvern, iar 15 miliarde i-am suportat din surse proprii, deci aproape 32 de miliarde sunt investiţi în această iarnă în curs. Am fost anunţaţi că mai primim zilele următoare 19 miliarde din economiile făcute de alte primării, care n-au consumat toţi banii şi nici n-au posibilitatea să-i termine până la sfârşitul anului. Drept urmare, ne vom adresa şi sistemului de transport al energiei termice şi vom moderniza şi acest sistem de transport pe anumite tronsoane unde avem probleme”.

Ca şi anul trecut, alături de subvenţia la gigacalorie municipalitatea va acorda persoanelor cu venituri mici un ajutor pentru încălzire în completarea celui de la bugetul de stat. Edilul Nicolae Barbu a specificat din nou că doar cei care se încălzesc cu agent termic în sistem centralizat vor primi ajutorul de la Primărie, scopul principal al acordării acestuia fiind menţinerea sistemului public de alimentare cu energie termică.

Atât preţul gigacaloriei, cât şi ajutorul financiar de la bugetul local pentru consumatorii cu venituri mici vor fi supuse spre aprobare Consiliului Local în şedinţa ordinară din 30 octombrie.

Ultima modificare: 23.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Proiectul “Daruieste cunoastere, daruieste o carte” continua

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.