Aproape 500 de maidanezi in adapostul de caini

Aproape 500 de maidanezi in adapostul de caini

Municipalitatea şi organizaţia germană Deutschland sagt Nein zum Tiermorden, cu care SC Giurgiu Servicii Locale a încheiat în luna august o convenţie de colaborare, fac în continuare demersuri pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân din oraş.
În paralel cu campaniile de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, organizate în încercarea de a împiedica înmulţirea necontrolată a patrupedelor, cele două entităţi desfăşoară activităţi atât pentru capturarea câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului, cât şi pentru mărirea capacităţii adăpostului de pe Canalul Plantelor.
Astfel, la sesizările cetăţenilor, dar şi conform unei planificări pe zone, echipa de hingheri a SC Giurgiu Servicii Locale merge de luni până vineri, între orele 5.00 şi 13.00, în cartierele oraşului, de unde capturează şi duce la adăpost în medie 6-7 câini pe zi. Aici, animalele beneficiază de hrană, de îngrijire medicală, sunt vaccinate şi sterilizate.
De asemenea, cu finanţarea organizaţiei germane Deutschland sagt Nein zum Tiermorden şi forţa de muncă a Giurgiu Servicii Locale se derulează un proiect de recondiţionare a cuştilor din adăpostul de câini. Unele au fost extinse, astfel încât capacitatea acestuia a crescut cu 30 de locuri, iar altele, mai vechi, din lemn, aflate în zona de carantină a adăpostului, vor fi dărâmat, în locul lor vor fi construite altele noi, din panouri tip sandwich.
În prezent, în adăpostul de pe Canalul Plantelor se află 487 de câini.

Ultima modificare: 29.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Tronsonul Romarta – Piata Centrala inchis pentru asfaltare

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.