Al XVI-lea roman semnat de Tudor Rădan a fost lansat astăzi cu sprijinul Consiliului Local Giurgiu

Al XVI-lea roman semnat de Tudor Rădan a fost lansat astăzi cu sprijinul Consiliului Local Giurgiu

Prolificul autor giurgiuvean, Tudor Rădan, şi-a lansat astăzi, 1 iulie, la Cafeneaua Artiştilor, cel de-al XVI-lea roman din carieră. În prezenţa colegilor din Cenaclul „Luceafărul”, a membrilor familiei, a prietenilor şi nu în ultimul rând a reprezentanţilor Executivului Primăriei Giurgiu, Tudor Rădan a mulţumit pentru sprijinul acordat tuturor celor care îl încurajează în activitatea profesională.
Moderatoarea evenimentului, Dunia Pălăngeanu, a fost cea care a făcut o scurtă prezentare a vieţii şi carierei de autor a lui Tudor Rădan, invitându-i pe Emil Talianu, dar şi primarul Nicolae Barbu şi pe viceprimarul Alexandru Vladu să ia cuvântul. Apreciindu-i parcursul în viaţa culturală giurgiuveană, profesorul Emil Talianu a spus despre Rădan: “De 19 ani, Tudor Rădan e o personalitate marcantă a literaturii giurgiuvene şi nu numai, reuşind performanţa de a scoate 15 romane. ”
Prezent şi de această dată la lansarea unei cărţi semnate de Tudor Rădan, edilul şef, Nicolae Barbu, a declarat că din funcţia publică pe care o ocupă a încercat şi va încerca să susţină în continuare activităţile culturale ale oraşului. De la începutul anului, Consiliul Local a acordat cinci sprijine financiare pentru editarea unor volume (2.050 de exemplare) în valoare totală de aproximativ 300 de milioane de lei vechi. La rândul său, primarul de Giurgiu l-a felicitat pe Tudor Rădan şi i-a spus că aşteaptă invitaţia pentru lansarea volumului cu numărul XVII din carieră, afirmaţie la care autorul a răspuns cu promptitudine, declarându-i edilului că este deja în lucru. Întreaga apreciere şi recunoştinţă a fost exprimată şi de viceprimarul Alexandru Vladu, cel care a numit romanele lui Rădan drept “copiii” scriitorului.
În stilul jovial caracteristic, profesorul Ion Dincă şi-a felicitat prietenul şi a vorbit cu plăcere despre această carte ce ilustrează familia satului românesc şi în care autorul foloseşte doar nume autohtone. “Are putere de muncă, e încă tânăr”, a conchis profesorul Dincă, cel care a făcut o frumoasă paralelă între matematică şi cariera scriitorului giurgiuvean, spunând că seamănă cu o funcţie exponenţială.
Evenimentul de astăzi a fost presărat cu momente muzicale semnate de Mihaela Stoica, memebră a Cenaclului “Luceafărul”.

Ultima modificare: 01.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Anunţ privind întreruperea furnizării apei potabile

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.