Proiecte importante aprobate în şedinţa ordinară aferentă lunii mai

Proiecte importante aprobate în şedinţa ordinară aferentă lunii mai

Consilierii locali au fost convocaţi astăzi, 5 iunie, în şedinţă ordinară, pentru aprobarea mai multor proiecte de hotărâri.
După declararea şedinţei ca fiind legal constituită, primarul Nicolae Barbu a propus retragerea de pe ordinea de zi a cinci proiecte de hotărâri, şi anume: punctele 2 şi 3 privind modificarea organigramei şi statului de funcţii ale societăţilor Întreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi şi Giurgiu Servicii Locale, pentru o verificare mai atentă a indicatorilor de eficienţă şi o eventuală unire a celor două societăţi într-una singură, mai rentabilă, punctul 6 cu privire la modificarea Contractului de asociere în participaţiune cu Asociaţia Fotbal Club Astra Giurgiu, punctul 37 privind aprobarea recalculării chiriei şi prelungirea duratei contractelor de închiriere a locuinţelor ANL ai căror titulari au împlinit vârsta de 35 de ani, pentru revizuirea evaluării realizate de către o firmă de expertiză în anul 2012, şi punctul 47.
Între proiectele importante pentru municipiul Giurgiu aprobate în şedinţa de astăzi s-a aflat cel privind contractarea unui credit în valoare de 68.900.000 lei, pentru refinanţarea refinanţarea datoriei publice. Proiectul a fost aprobat cu amendamentul ca termenul de graţie al creditului să fie de 12 luni, nu de 24.
Un alt proiect important pentru giurgiuveni aprobat astăzi vizează asocierea municipiului cu o societate comercială în vederea desfăşurării unor activităţi de agrement, alimentaţie publică şi prestări servicii în zona Lacului de Agrement „Prietenia”. „Fiind un obiectiv realizat din fonduri europene, suntem obligaţi nu doar să întreţinem acest loc, ci şi să aducem o creştere a valorii acestei zone prin folosirea investiţiei… Acum nu sunt bani nici măcar pentru întreţinerea zonei, cu atât mai puţin pentru îmbunătăţiri”, a motivat edilul şef măsura asocierii. Societatea în cauză dispune de utilităţile şi resursele necesare pentru a pune în valoare această investiţie a Primăriei şi pentru a oferi giurgiuvenilor ocazia de a petrece timpul liber într-un cadru natural deosebit. Aceasta se va implica atât în activităţi de igienizare şi întreţinere, cât şi în amenajarea zonei adiacente lacului cu ambarcaţiuni, hidrobiciclete, ponton, zona de bar, bărcuţe, podeţe de lemn, zonă de picnic dotată cu grătare, mese, mobilier urban, umbrele de soare şi pavilioane. Societatea va achita lunar municipalităţii un procent de 25 la sută din profitul net lunar al exploatării zonei.

Ultima modificare: 05.06.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Târgul tradiţional organizat pentru giurgiuveni, în perioada Rusaliilor

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.