Încă o șansă pentru Giurgiu

Încă o șansă pentru Giurgiu

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România, în cadrul Programului de Operațional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria – SPATIAL, a elaborat un document pilot “ Studiu de prefezabilitate pentru obiectivul de investiții “ Construcția celui de-al III-lea pod peste fluviul Dunărea între România și Bulgaria, în cadrul proiectului “Strategie comună de dezvoltare teritorială durabilă a zonei transfrontaliere România-Bulgaria”.

Prima întalnire în acest sens a avut loc marți, 24 iunie la Turnu Măgurele unde municipiul Giurgiu a fost reprezentat de viceprimarul Alexandru Vladu, cu ocazia organizării primului Atelier de lucru.

Cu această ocazie, au fost prezentate variantele optime de amplasare a podului și legătura la rețeaua de drumuri existente, pentru amplasamentele ce vor fi analizate . Acestea sunt: Călărși – Silistra , Giurgiu- Ruse, Turnu Magurele – Nicopole și Bechet – Oreahovo.

Vicepriamrul Alexandru Vladu prin intervențiile avute la această întalnire a susținut faptul că amplasarea celui de-al treile pod peste Dunăre trebuie să se facă la Giurgiu, argumentele care stau la baza acestei afirmații fiind cele legate de legătura la rețelele de transport regional și european din zona de sud a României, de la Giurgiu spre autostrăzile din țară, drumuri ce sunt deja cuprinse in cadrul altor proiecte de dezvoltare.

În perioada următoare vor fi analizate criteriile, parametrii tehnici și impactul social economic ce vor sta la baza atribuirii acestui proiect de amploare.

Ultima modificare: 26.06.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Programul manifestarilor prilejuite de ZIUA DUNARII

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.