Directionarea tinerilor spre meseriile cerute pe piata muncii

Directionarea tinerilor spre meseriile cerute pe piata muncii

Pentru continuarea acțiunii cu mediul de afaceri privat, care dorește să pregătească și să specializeze din surse proprii tineri absolvenți de clasa a VIII-a, a XII-a și someri, Primăria Municipiului Giurgiu, împreună cu Inspectoratul Școlar și AJOFM a organizat ieri, ora 11.00, la Școala Gimnazială “Academician Marin Voiculescu”, o întâlnire.
Au participat elevi de clasa a VII-a și a XI-a, profesori îndrumători și reprezentanți ai comitetelelor de părinți de la toate școlile gimnaziale și liceele tehnologice din municipiu, pentru a-i direcționa pe tineri spre meseriile cerute în acest moment pe piața muncii.
Prezent la această întrunire primarul Nicolae Barbu a vorbit despre importanța creării cadrului necesar pentru a califica tineri în domenii productive prin orientarea acestora către profesii tehnice precum mecanică sau croitorie prin înființarea de școli profesionale și atragerea de investitori. ”Vrem să dezvoltăm zona industrială, să aducem firme care să investească în Giurgiu, însă ne lovim de un zid, acela al calificării forței de muncă. În Zona Liberă, fostul Șantier Naval și fostul IGMUG sunt firme care au nevoie de sudori, lăcătuși, electricieni, în Parcul Industrial Nord este nevoie de țesători, croitori, finisori în confecții textile și încălțăminte.”
Pentru ca această inițiativă să capete contur Primăria în colaborare cu AJOFM Giurgiu și Inspectoratul Școlar Județean au conceput un proiect adresat tinerilor peste 16 ani din municipiu și mediul rural, care nu au finalizat 8 clase și sunt dornici să învețe o meserie. Toți cei interesați vor beneficia de informare, consiliere și asistare, subvenții și burse de participare. Celor din mediul rural li se va pune la dispoziție și transport gratuit, cazare în internatele și căminele din oraș și o masă caldă pe zi.

Ultima modificare: 13.06.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Reabilitarea străzilor, o prioritate a municipalităţii

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.