Vizită onorantă a sculptorului Octavian Olariu la Giurgiu

Vizită onorantă a sculptorului Octavian Olariu la Giurgiu

Renumitul sculptor român Octavian Olariu a venit astăzi, 27 mai, în vizită la Giurgiu. Alături de soţia sa, artistul a fost primit de edilul şef Nicolae Barbu la sediul Primăriei, unde cei doi au discutat despre câteva proiecte importante pentru municipiu.
Oaspeţii au fost însoţiţi apoi de primarul Nicolae Barbu la Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” şi în Parcul Alei, unde sculptorul şi-a revăzut după patru decenii una din cele două lucrări lucrările realizate în România, cealaltă fiind la Aiud. Este vorba despre prima statuie situată pe partea stângă a aleii, reprezentând bustul căpitanului Ion Băjgoiu, căzut pe câmpul de luptă în Războiul pentru Independenţă din 1877-1878.
Artistul Octavian Olariu s-a declarat foarte încântat de primirea ce i-a fost făcută la Giurgiu şi le-a povestit jurnaliştilor prezenţi despre parcursul său artistic şi despre motivele pentru care a plecat din ţară.
Sculptorul Octavian Olariu a câştigat concursuri, a participat la expoziţii de grup, a organizat expoziţii personale. A creat lucrări monumentale, instalate în locuri publice, şi sculpturi mai mici, care se găsesc în muzee şi colecţii particulare din România, Canada, Italia, Franţa, Statele Unite, ca să numim doar câteva din cele 11 ţări prin care se află opere iscălite de artistul român.
Numele lui Octavian Olariu figurează în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare monoxilă (lucrare executată dintr-un singur lemn) din lume – o sculptura mobilă de 7.40 m înălţime şi 1.40 m diametru, pe care a realizat-o în oraşul Osoppo, din Italia.

Ultima modificare: 27.05.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Proiectul de înfiinţare a pieţei de gross pentru peşte la Giurgiu, ajuns la faza de licitaţii

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.