Lansarea colectiei BIBLIOTECA GIURGIUVEANA

Lansarea colectiei BIBLIOTECA GIURGIUVEANA

În data de 23 aprilie – ziua municipiului Giurgiu, în prezența primarului Nicoale Barbu și a directorului Centrului Cultural ”Ion Barbu”, Virgil Pețanca, a avut loc lansarea Colecției ”BIBLIOTECA GIURGIUVEANĂ”, la inițiativa Muzeului Județean Teoharie Antonescu.

Coordonatorul colecției, profesor Dan Mucenic, directorul Muzeului Județean Teoharie Antonescu, a precizat că lucrările ce vor fi publicate în această colecție sunt scrise de autori giurgiuveni sau descriu evenimente și fapte despre oamenii și meleagurile giurgiuvene. Din grupul de colaboratori fac parte: Consultantul Științific Emil Păunescu (cofondatorul colecției), Consultanţii literari – scriitorul Dan Claudiu Tănăsescu și dna. Mirela Gruiță.
Artistul plastic Nicolae Bulat, art-designerul George Mihai Secară, Mirela Chirigiu, Florin Breazu și Mihai Răboj întregesc numărul colaboratorilor permanenţi.
Colecția Biblioteca Giurgiuveană va cuprinde mai multe serii. Lucrarea ”Boema de altădată – D. Karnabatt” ce face parte din seria ”Scrieri din Trecut” a fost redactată în condiții grafice deosebite la Editura pentru Sport- Giurgiu.
Adresându-se invitaților, primarul Nicolae Barbu a apreciat inițiativa unui astfel de act de cultură și a ținut să precizeze că în viitor Primăria Municipiului Giurgiu și Consiliul Local Giurgiu vor susține financiar editarea și a altor volume din această colecție. În cuvântul de prezentare, Dl profesor Dan Mucenic a precizat, în premieră, că următoarea carte a colecției va fi „Maica Domnului de la mare – Balcic” a autorului Emanoil Bucuța și va fi lansată pe data de 17 mai 2014, când va avea loc și evenimentul „Noaptea Muzeelor”. În acelaşi context s-a mai adresat publicului giurgiuvean prezent europarlamentarul Ciprian Tănăsescu.
Volumul a fost distribuit giurgiuvenilor în mod gratuit.

Ultima modificare: 24.04.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Muzică și divertismente pentru giurgiuvenii de toate vârstele, de Zilele Municipiului

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.