Eveniment de lansare de carte la Giurgiu, cu participarea Alteţei Sale Regale Principele Radu al României

Eveniment de lansare de carte la Giurgiu, cu participarea Alteţei Sale Regale Principele Radu al României

Ateneul “Nicolae Bălănescu” a găzduit joi, 24 aprilie, începând cu ora 10,00, evenimentul de lansare a celor mai recente volume aparţinând Casei Regale, respectiv “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” și “Trei poduri peste lume”. La această acţiune a participat Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României, în sală fiind prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai elitei intelectuale a oraşului. Oficiile de gazdă i-au revenit directorului Centrului Cultural “Ion Vinea” Giurgiu, Virgil Pețanca, luând cuvântul în deschidere şi muzeograful Mircea Alexa. În faţa a zeci de tineri a vorbit şi ASR Principele Radu, cel care a ţinut să le mulţumească pentru interesul acordat acestei lansări. Evenimentul a inclus și o sesiune de autografe multaşteptată de giurgiuvenii prezenţi la eveniment.
“Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe este o carte-album ce prezintă destinul în imagini al primei femei ce va moşteni Coroana României. Pornind de la amintirile Alteței Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecția Regală, autoarea Sandra Gătejeanu Gheorghe vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa Principesei Moştenitoare, despre studiile şi experienţa comunitară, despre viaţa de familie, interesele şi activităţile întreprinse în ultimii 25 de ani de Principesa Margareta în folosul României.
“Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003”, de ASR Principele Radu al României, este un jurnal „pe sărite“ bazat pe experienţe personale, în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele şi scenele lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Cele trei poduri din titlul cărţii fac referire la trei treceri diferite, simultane şi fundamentale în viaţa Alteţei Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiţia de actor la cea de principe regal.
De asemenea, în dimineaţa zilei de joi, de la ora 9.00, ASR Principele Radu a participat la o întâlnire ce s-a desfăşurat în sala de festivități a Școlii Gimnaziale “Academician Marin Voiculescu”, în prezenţa elevilor, a părinților și profesorilor din Giurgiu. Acţiunea a avut drept scop promovarea lecturii în rândul tinerei generații. Alteța Sa a vorbit printre altele despre alegerea de a susține programul “Cărțile copilăriei”, inițiat de Editura Curtea Veche, dar și despre multiplele direcții de acțiune din cadrul acestuia, pentru a readuce lectura printre preocupările celor mici. Programul, bazat pe seria de cărți omonime, luptă împotriva statisticilor din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a interesului pentru lectură în rândul copiilor și dificultăţile acestora în înţelegerea textelor. Totodată, actriţa Georgeta Antoniu a susţinut un moment special de lectură, inspirat de volumul “Peter Pan” apărut în colecţia “Cărţile copilăriei”.

Ultima modificare: 25.04.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ANUNȚ în atenţia crescătorilor de albine

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.