Câinii fără stăpân de la adăpostul de pe Canalul Plantelor aşteaptă să fie adoptaţi

Câinii fără stăpân de la adăpostul de pe Canalul Plantelor aşteaptă să fie adoptaţi

Circa 400 de câini fără stăpân, adunaţi de pe străzile din municipiu de către angajaţii municipalităţii şi aduşi la ţarcul de pe Canalul Plantelor aşteaptă să fie adoptaţi. La adăpost, animalele beneficiază de hrană caldă, preparată chiar la ţarc, de hrană uscată, de îngrijire medicală, sunt vaccinaţi şi sterilizaţi, dar cea mai bună opţiune pentru fiecare dintre ei este adopţia.
Câinii sunt cazaţi în boxe curăţate zilnic de angajaţii centrului, iar pentru a trece mai uşor peste temperaturile negative din ultimele zile, în ţarcuri au fost aduse cuşti pentru femelele cu pui, dar şi coşuri şi materiale textile care să-i încălzească, donate de un agent comercial din Giurgiu.
Deşi dispun de un tratament destul de bun, câinii aşteaptă să fie adoptaţi. În acest sens, iubitorii de animale pot să ia acasă un câine, de talie mică sau mare, pui sau adult, femelă sau mascul, sterilizat şi vaccinat, după ce completează o serie de formulare de adopţie. Câinele adoptat este microcipat, crotaliat şi fotografiat, pentru a exista o evidenţă clară. Conform datelor primite de la responsabilii adăpostului, în medie, sunt adoptaţi circa 50 de câini lunar. Din fericire, pentru cei care nu pot lua acasă un câine a fost stabilită varianta de adopţie la distanţă.

Ultima modificare: 07.02.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Situaţia acţiunii de deszăpezire, prezentată jurnaliştilor locali în conferinţă de presă

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.