Chiriaşii giurgiuveni nu au depus încă nicio cerere pentru cumpărarea locuinţei ANL

Chiriaşii giurgiuveni nu au depus încă nicio cerere pentru cumpărarea locuinţei ANL

Măsura cumpărării locuinţelor ANL la un an de la încheierea contractelor de închiriere a fost primită cu reţinere de către chiriaşii giurgiuveni.
Spre deosebire de alte oraşe din ţară, unde administraţiile locale au primit mai multe solicitări pentru cumpărarea acestor locuinţe, administraţia giurgiuveană nu a primit până în prezent nicio cerere în acest sens. Câţiva locatari au venit la Primărie pentru a se interesa care sunt condiţiile de cumpărare a apartamentelor ANL, însă nu au depus încă nicio cerere.
Locatarii îşi pot cumpăra locuinţa ANL la valoarea de 326 euro/mp, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, din care se scade amortizarea calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei până la data vânzării acesteia. Valoarea este stabilită prin Ordinul nr. 2.401, din 30 iulie 2013, emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei (MDRA). MDRA a lansat în august, prin ANL, procedura de cumpărare a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, prin Prima Casă. Guvernul a adoptat măsuri care să faciliteze achiziţia locuinţelor ANL, inclusiv prin facilitarea contractării de credite garantate de stat, prin Prima Casă.
În municipiul Giurgiu au fost construite prin programul lansat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe un număr de 252 de locuinţe. În acest an vor mai fi construite alte 120 de apartamente situate pe şoseaua Portului. Lucrările la acest ansamblu au fost sistate anul trecut din cauza lipsei de fonduri, însă au fost reluate recent. „Anul trecut a fost blocată această acţiune în toată ţara, nemaifiind bani. Pentru acest motiv s-a luat şi această hotărâre să se vândă locuinţele care au fost construite şi să se reîntregească astfel fondul pentru locuinţele noi”, a precizat viceprimarul Alexandru Vladu.

Ultima modificare: 21.01.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul BILANŢUL POLIŢIEI LOCALE PENTRU ANUL 2013

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.