Profesori străini din cinci ţări europene, în vizită la Primărie în cadrul unui proiect de promovare a valorilor culturale şi tradiţionale

Profesori străini din cinci ţări europene, în vizită la Primărie în cadrul unui proiect de promovare a valorilor culturale şi tradiţionale

Miercuri, 20 noiembrie 2013, Primăria Municipiului Giurgiu a primit vizita unei delegaţii de profesori din Cehia, Irlanda, Lituania, Turcia, Portugalia, sosiţi pentru câteva zile la Giurgiu în cadrul proiectului european „Tradition under european sky”, iniţiat de Şcoala Gimnazială nr. 7. România este ţară coordonatoare în acest proiect, iar Primăria Municipiului Giurgiu, partener cu susţinere financiară.
Scopul acestui proiect – promovarea valorilor culturale şi spirituale europene în două domenii: muzică şi mâncare tradiţională – va fi atins pe parcursul a doi ani, prin organizarea mai multor ateliere de lucru în care elevi şi profesori din cele şase ţări vor face cunoştinţă cu obiceiurile, tradiţiile şi locurile unde trăiesc partenerii lor. La final, proiectul se va concretiza prin editarea unei cărţi de bucate europene, în care se vor regăsi toate reţetele pregătite în ateliere de elevii şi cadrele didactice participanţi la proiect, precum şi prin realizarea unui CD cu cântece tradiţionale în cele şase limbi.
În cadrul vizitei la Primărie, cadrele didactice au fost întâmpinate în sala de şedinţe a Consiliului Local de primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Alexandru Vladu şi administratorul public Emil Gabriel Vucă. După cuvintele de mulţumire ale dnei. Camelia Garagancea, directoarea Şcolii nr. 7, pentru sprijinul acordat de municipalitate, edilul şef Nicolae Barbu a adresat felicitări profesorilor străini, dar şi Şcolii nr. 7 pentru implicarea în acest proiect european, asigurându-i totodată de tot sprijinul administraţiei pentru viitoarele proiecte în noua sesiune financiară 2014-2020. „Feed-back-ul acestui proiect şi acestei munci se va vedea peste ani, prin copiii care au participat în acest proiect. Copiii pe care dvs. i-aţi însoţit îşi vor aduce aminte peste ani şi ani că au fost într-un orăşel lângă Dunăre şi că au fost primiţi cu căldură, s-au simţit bine, că au învăţat ceva despre cultura şi tradiţiile acestei ţări sau acestui oraş. Prin schimbul de experienţă pe care copiii îl vor face în cadrul acestui proiect, aria lor se va lărgi şi până la urmă aceste cunoştinţe despre ţările noastre se vor transmite către foarte mulţi copii”, a precizat primarul Nicolae Barbu referitor la rezultatele pe termen lung ale acestui proiect.
După ce s-au prezentat şi au spus câteva cuvinte despre cum privesc ei implicarea în acest proiect şi venirea la Giurgiu, profesorii străini i-au oferit edilului şef suveniruri din cele cinci ţări europene.
În finalul întâlnirii, membrii conducerii Primăriei au primit invitaţia de a participa la atelierul de muzică găzduit în aceeaşi zi de Ateneul „Nicolae Bălănescu”, precum şi la atelierul de mâncăruri tradiţionale din ziua următoare.

Ultima modificare: 21.11.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primarul Nicolae Barbu a fost prezent la o importantă întâlnire româno-bulgară, la Silistra

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.