Conferinţă de presa pentru lansarea proiectului „Înfiinţarea unei pieţe de gross pentru peşte în municipiul Giurgiu”

Conferinţă de presa pentru lansarea proiectului „Înfiinţarea unei pieţe de gross pentru peşte în municipiul Giurgiu”

Ieri, 9 octombrie 2013, în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Giurgiu a avut loc conferinţa de presă pentru lansarea proiectului „Înfiinţarea unei pieţe de gross pentru peşte în municipiul Giurgiu”, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013, Axa prioritară 3 – Măsuri de interes comun, Măsura 3.1 – Acţiuni colective, Acţiunea 1 – Investiţii.
Proiectul ce constă în construirea unei pieţe de gross pentru peşte în municipiu se înscrie într-unul dintre obiectivele generale ale programului: Dezvoltarea pieţei pentru produsele din sectorul piscicol prin sprijinirea modernizării şi structurarea industriei de procesare şi are o valoare totală de 6.965.238 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 5.562.708 lei.
Implementarea proiectului a început pe data de 12 septembrie 2013, odată cu semnarea contractului de finanţare, şi se va finaliza, conform calendarului şi graficului de execuţie, în 24 de luni. Locaţia aleasă pentru construirea pieţei de peşte este Aleea Plantelor nr. 4.
În conferinţa de presă, primarul Nicolae Barbu a apreciat proiectul ca fiind unul benefic pentru locuitorii oraşului, ce va atrage o serie de investiţii în zonă, dar va reprezenta şi un punct de atracţie pentru bucureşteni. Totodată, edilul şef şi-a exprimat şi temerile cu privire la posibilele întârzieri în calendarul de implementare a proiectului, din cauza contestaţiilor care pot însoţi licitaţia publică: „Va fi un proiect benefic pentru locuitorii oraşului şi nu numai, unul din proiectele atât de necesare şi atât de viabile privind Strategia Dunării. Nu este un proiect simplu. Legislaţia în vigoare privind achiziţiile publice, experienţa pe care am avut-o cu licitaţiile la Colegiul „Ion Maiorescu” şi practica existentă la ora actuală în România cu privire la contestaţii mă face să nu fiu aşa de încrezător şi de optimist. Aceste lacune legislative fac să întârzie implementarea oricărui proiect, nu numai a acestuia. Să sperăm că nu vor fi probleme privind contestaţiile”.

Ultima modificare: 10.10.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Mai sunt doar trei zile până la marele eveniment K1 Superkombat World Grand Prix

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.