Municipalitatea a luat măsuri pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari

Municipalitatea a luat măsuri pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari

Aşa cum s-a anunţat în conferinţa de presă din luna septembrie, municipalitatea a luat măsuri pentru soluţionarea problemei câinilor fără stăpân, care, pe lângă faptul că s-au înmulţit foarte mult, uneori sunt agresivi, atacându-i pe trecători.
Astfel, prin S.C. Întreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi S.A., municipalitatea a contractat serviciile unei firme de ecarisaj (Divizia Veterinară Best Solution & Consulting Team) care în dimineaţa zilei de 2 noiembrie a demarat acţiunea de strângere a patrupedelor de pe străzile oraşului. S-a început cu zona Pieţei Centrale, apoi Piaţa Teatrului, străzile pietonale Mircea cel Bătrân şi Gării, cartierele Policlinică şi Tineretului. Ridicarea câinilor care nu au marcaj se va desfăşura, treptat, în toate cartierele oraşului.
Patrupedele vor fi duse în adăposturi special amenajate, unde vor fi sterilizate şi deparazitate. De altfel, începând cu 1 noiembrie, la S.C. Întreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi S.A. îşi desfăşoară activitatea un medic veterinar.
Iubitorii de animale îşi vor putea lua câini de companie de la aceste adăposturi, organizaţiile de protecţie a animalelor vor putea facilita adopţii, iar restul animalelor sănătoase vor fi returnate în teritoriu, acolo de unde au fost ridicate. Numai câinii grav bolnavi urmează să fie eutanasiaţi.
Întrucât unii giurgiuveni încearcă să se opună acestei acţiuni, echipa de hingheri este însoţită de echipaje de intervenţie de la Poliţia Locală.

Ultima modificare: 05.11.2012 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul a sosit la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.