Ștafeta Veteranilor Invictus a pornit astăzi de la Giurgiu

Ștafeta Veteranilor Invictus a pornit astăzi de la Giurgiu

Alergătorii Ștafetei Invictus România, cauza care sprijină luptătorii răniți în Afganistan și Irak să participe la Jocurile Paralimpice Invictus, au plecat astăzi de la Giurgiu cu Ștafeta Veteranilor, către Alexandria, pe traseul galben.
Aflată la ediția a XI, acțiunea reunește anual pe cele trei trasee care parcurg întreaga țară sute de atleți care doresc astfel să promoveze valorile naționale și respectul față de eroii neamului românesc.
Plecați în alergare sau pedalând de lângă Mausoleul Eroilor de la Biserica Înălțarea Domnului, atleții au făcut o scurtă oprire în fața Primăriei Giurgiu, aici unde au fost primiți de viceprimarul Marian Damian și de conducerea Garnizoanei Giurgiu. Viceprimarul municipiului i-a felicitat, le-a urat succes pe traseul galben și le-a oferit un mic dar care să le amintească de această ediție.
Ștafeta Veteranilor include anul acesta 50 de localități pe un traseu de circa 3500 de kilometri, cu peste 250 de maratoniști și urmează a se încheia pe 25 octombrie și asta pentru că pe 25 octombrie 1944 a fost eliberată ultima localitate din România.
Din 2014 și până în prezent, Ștafeta Veteranilor a reunit nu doar foști militari ci și civili care conectează astfel, în mod simbolic, mai multe localități , promovând respectul față de militari și eroii români.

Ultima modificare: 15.10.2024 – 10:28 de către Administrator

Anteriorul LUCRURILE BUNE SE FAC DE OAMENI, CU OAMENI ȘI PENTRU OAMENI!

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.