Sancțiuni pentru câinii nesterilizați

Sancțiuni pentru câinii nesterilizați

În după-amiaza zilei de ieri, 2 noiembrie, echipe mixte au acționat pentru reverificarea adreselor unde au fost identificate inițial probleme, respectiv animale nesterilizate, gestante sau persoane care nu au răspuns apelului organelor de ordine. În aceste cazuri, agenții Biroului pentru Protecția Animalelor întocmesc invitații pentru prezentarea la sediul biroului, dar aplică și sancțiuni contravenționale pentru cazurile de nerespectare a legii și neconformare în situația celor care au primit inițial avertismente. Aplicarea OUG 155/2001 este urmărită și de către reprezentanții DSVSA, cei care au oferit aseară și soluții giurgiuvenilor, de campanii care se desfășoară în prezent în județ și unde se pot prezenta cu animalele pentru sterilizări gratuite.
Sancțiuni cu amendă au fost acordate ieri seară și pentru refuzul legitimării și în multe cazuri au fost acordate avertismente, cu termen de neconformare.Din fericire, tot ieri s-a constat că sunt și giurgiuveni, proprietari de animale care s-au conformat și au toată intenția să intre în legalitate.
Astfel, campania de conștientizare a populației cu privire la respectarea legii pentru deținătorii de animale, în sensul sterilizării acestora, continuă pe toate direcțiile, atât materiale de informare distribuite în mai multe cartiere, cât și acțiuni în teren, de control și recontrol.
În zilele următoarele, echipele de control vor fi iar in teren. Reamintim că această campanie a fost inițiată la propunerea dlui primar Adrian Anghelescu, ca una din soluții pentru diminuarea și stoparea fenomenului câinilor fără stăpân și s-au alăturat Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu prin Biroul pentru Protecția Animalelor și Biroul de Ordine Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, Consiliul Județean și Direcției Poliției Locale.

Ultima modificare: 03.11.2023 – 11:57 de către Administrator

Anteriorul Atelierul de conversații – invitat, primarul municipiului Giurgiu Adrian Anghelescu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.