Informarea cetățenilor continuă: câinii trebuie sterilizati!

Informarea cetățenilor continuă: câinii trebuie sterilizati!

Locuitorii de pe străzile 1 Mai, Victoriei, Dreptății, Nicolae Iorga, Ștefan cel Mare și Plevnei au primit astăzi, în cutiile poștale, pliante din cadrul campaniei “Sterilizează-ți câinele! E în beneficiul tuturor și nu riști amenzi uriașe!”.
Scopul principal al campaniei începute încă din vară este de prevenire a abandonului și de informare a populației cu privire la valoarea amenzilor pe care le riscă, dacă nu își sterilizează și microcipează câinii încă din luna iulie.
În paralel cu informarea, cetățenii sunt și verificați dacă au sau nu câinii sterilizați și nu în ultimul rând, sancționați contravențional cu amendă, de către autoritățile competente, în cadrul unor controale mixte.
Astfel, cetățenii municipiului Giurgiu care dețin câini nesterilizați și nemicrocipați sunt rugați să intre în legalitate și să își îndeplinească obligațiile pentru ca în acest mod, una dintre principalele surse ale câinilor aflați pe stradă, să fie stopată și să evite amenda pe care o pot primi.
Conform legii, toți câinii cu stăpân, fără valoare chinologică (fără pedigree), trebuie să fie microcipați și sterilizați, amenzile fiind cuprinse între 5.000 și 10.000 lei pentru nemicrocipare și între 5.000 și 12.000 de lei pentru nesterilizare.
Campania a fost derulată la inițiativa Primăriei Giurgiu și s-au alăturat Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu prin Biroul pentru Protecția Animalelor și Biroul de Ordine Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, Consiliul Județean și Direcției Poliției Locale.

Ultima modificare: 23.10.2023 – 18:38 de către Administrator

Anteriorul Programul manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.