Sancțiuni pentru posesorii câinilor nesterilizați

Sancțiuni pentru posesorii câinilor nesterilizați

La mai bine de 30 de zile de la prima acțiune de control pe strada Dunării, acolo unde anul trecut au mai avut loc acțiuni similare, campanii de sterilizare gratuite, iar anul acesta au fost informați cetățeanii prin pliante și discuții din poartă în poartă, echipele de control au revenit și au aplicat sancțiuni.
Astfel, echipele DSVSA și BPA au făcut reverificări la adreselele unde cetățenii fuseseră avertizați să își sterilizeze animalele și au aplicat și sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 5000 de lei și avertisment, dar și transmis și invitații pentru unii cetățeni să se prezinte la sediul BPA pentru a face dovada că au câinele sau câinii sterilizați.
Urmează revenirea la adresele verificate anterior, dar și noi controale, în municipiu, în paralel cu acțiunile de informare. Astfel, cetățenii municipiului Giurgiu care dețin câini nesterilizați și nemicrocipați sunt rugați să intre în legalitate și să își îndeplinească obligațiile pentru ca în acest mod, una dintre principalele surse ale câinilor aflați pe stradă să fie stopată și să evite amenda pe care o pot primi.
Conform legii, toți câinii cu stăpân, fără valoare chinologică (fără pedigree), trebuie să fie microcipați și sterilizați, amenzile fiind cuprinse între 5.000 și 10.000 lei pentru nemicrocipare și între 5.000 și 12.000 de lei pentru nesterilizare.
Campania a fost derulată la inițiativa Primăriei Giurgiu și s-au alăturat Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu prin Biroul pentru Protecția Animalelor și Biroul de Ordine Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, Consiliul Județean și Direcției Poliției Locale.

Ultima modificare: 20.10.2023 – 13:26 de către Administrator

Anteriorul Anunț

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.