Deși au fost amendați foarte multi giurgiuveni pentru depozitarea necontrolată a deșeurilor, pe străzile din municipiul Giurgiu problema persistă

Deși au fost amendați foarte multi giurgiuveni pentru depozitarea necontrolată a deșeurilor, pe străzile din municipiul Giurgiu problema persistă

Fie că vorbim despre b-dul CFR, șoseaua București, cartierul Policlinică sau despre străzi și locații reabilitate recent, cum ar fi b-dul 1907 și Poiana Ciucaș, acestea oferă în continuare o imagine dezolantă din cauza deșeurilor care sunt aruncate la întâmplare de locuitori.
În ciuda amenzilor deloc mici pe care le aplică zilnic polițiștii locali, giurgiuvenii nu conștientizează încă, faptul că întreținerea curățeniei pe domeniul public intră în responsabilitatea fiecărui cetățean.
Reamintim că, atât oamenii și companiile, cât și autoritățile publice, pot fi amendate pentru încălcarea regulilor, atunci când vine vorba de deșeuri.
Abandonarea deșeurilor este interzisă și pedepsită, potrivit Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.
Mai precis, Legea spune că abandonarea deșeurilor este sancționată cu amendă de la 1.000 la 2.000 lei pentru persoanele fizice și de la 20.000 la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal, sunt obligați să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.
Să nu uităm că toate aceste deșeuri există și pentru că noi, oamenii, le producem. Zilnic, puteți contribui pentru un mediu mai curat.
Sesizați Direcția Poliției Locale ori de câte ori constatați astfel de fapte.

Ultima modificare: 04.10.2023 – 16:21 de către Administrator

Anteriorul Vizite în teren la unitățile de învățământ incluse în cele patru proiecte de eficientizare energetică

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.