Vizită a delegației de la Vetovo la Giurgiu

Vizită a delegației de la Vetovo la Giurgiu

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, a semnat astăzi, 31 august, împreună cu primarul muncipiului Vetovo, districtul Ruse, Mehmed Mehmed, un acord de parteneriat transfrontalier, aprobat de către consilierii locali, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Giurgiu.
Acordul a fost perfectat în vederea dezvoltării și implementării de proiecte europene care să ducă a dezvoltarea celor două comunități, inclusiv în cadrul programului transfrontalier Interreg VI-A România-Bulgaria pentru perioada 2021-2027.
Cu acest fericit prilej, municipiul Giurgiu a fost vizitat de o delegație de circa 70 de persoane din administrația și comunitatea din Vetovo, împreună cu directorul executiv al Asociației Euroregiunea Danubius, Ruse – Giurgiu, Lili Ganceva, municipiul Vetovo fiind membru fondator al asociației.
Oaspeții au fost însoțiți de viceprimarul Ionel Muscalu la Clubul Social al CAR pensionari Giurgiu acolo unde au fost surprinși de activitățile desfășurate, prezentate de conducerea clubului, de locația în sine, și nu în ultimul rând de momentul artistic deosebit pregătit de corul clubului. S-au pus astfel bazele unei colaborări culturale între seniorii orașelor Giurgiu și Vetovo, s-au oferit cadouri și invitații la evenimentele din toamnă.
Delegația oficială a luat parte apoi la ședința ordinară în cadrul căreia a fost votat proiectul și ulterior semnat acordul, în timp ce restul invitaților a vizitat centrul orașului și Muzeul Județean Teohari Antonescu.
Vizita de astăzi rămâne una importantă pentru ambele comunăți, urmând ca în viitorul apropiat să fie dezvoltate proiecte și inițiative comune.

Ultima modificare: 31.08.2023 – 18:03 de către Administrator

Anteriorul Ședința ordinară a Consiliului Local Giurgiu 31.08.2023

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.