Activități de mentenanță

Activități de mentenanță

Având în vedere faptul că stâlpii metalici aferenți sistemului de iluminat public, au început să prezinte semne de uzură (în diferite stadii) la sistemul de prindere în sol și există posibilitatea să le afecteze structura de rezistență, pentru a evita producerea de accidente în care să fie implicați participanții la trafic (pietoni și autoturisme), în baza notei de comanda emisă de Primăria Giurgiu, societatea Giurgiu Servicii Publice a demarat ample activități de mentenanță.
Astfel, stâlpii din metal care sunt amplasați de-a lungul Șos. București (tronsonul Spital-Mircea cel Bătrân), Str. Portului, Str.Unirii, Bld.CFR (inclusiv Piața Gării), Str.Petre Ghelmez, Str. Gării, Piața Centrală, Piața 1848, str. Nicolae Droc Barcian și Parcurile: Alei, Tineretului, Tipografiei, Elevilor, Mihai Viteazul, vor fi verificați, această activitatea implicând:
➡️Verificarea sistemului de prindere la sol (prezoane, piulițe, flanșe);
➡️Îndepărtarea prin debitare a suprafețelor afectate de rugină și montarea prin sudură a unei flanșe noi;
➡️Atașarea prin sudare de gusee (ramforsări metalice);
➡️Îndepărtarea prin procedee mecanice (șlefuire) a ruginei și revopsirea acestora.
Acolo unde starea fizică a stâlpului nu suportă astfel de activități (tratamente mecanice), stâlpii vor fi schimbați cu alții noi.
Având în vedere faptul că este vorba de aproximativ 600 de stâlpi metalici, această activitate poate dura o perioadă mai lungă (data estimată a finalizării este 15 august 2023), cetățenii sunt rugați ca acolo unde întâlnesc echipele de intervenție, să respecte indicatoarele care delimitează zona de lucru dar și indicațiile oamenilor din teren.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat dar vă asigurăm că facem tot posibilul pentru a reduce timpul de intervenție și totodată să remediem în timp rezonabil defecțiunile apărute.

Ultima modificare: 13.04.2023 – 15:40 de către Administrator

Anteriorul Ședința extraordinară a Consiliului Local Giurgiu 12.04.2023

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.