Cauți un loc de muncă în străinătate?

Cauți un loc de muncă în străinătate?

Informează-te!
În scopul evitării exploatării cetățenilor români care doresc să muncească în Norvegia, Ambasada României la Oslo avertizează că mai mulți cetățeni români, aflați la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei, au devenit victime ale exploatării prin muncă și/sau ale unor înșelătorii financiare.
Muncitorii români au fost fraudați de compatrioți, care, la adăpostul firmelor pe care conduc, le-au furat angajaților cărțile de identitate, accesând credite foarte mari, la diferite insituții de credit din Norvegia, în numele și pentru angajați. Mulți dintre muncitori au rămas și în prezent cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au cum să le achite. În timp ce plățile au ajuns către angajator, facturile și creanțele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant.
Metodele folosite de fraudatori sunt: falsificarea folilor de salariu, falsificarea identității prin atribuirea de funcții de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea unei firme în numele victimei. ”Facilitatorii” solicită 20-30% din sumă, copie după pașaport, CNP norvegian și token bancar. Pe lângă suma stabilită de comun acord, fraudatorii ”împrumută” alte sume considerabile fără știință, dar cu documentele păgubitului.
Recomandări pentru nu cădea în capcana fraudatorilor:
➡️Nu accepta cu ușurință ofertele de muncă prin intermediul anunțurilor on-line, convorbiri telefonice;
➡️Nu apela la persoane necunoscute în mod direct;
➡️Documentează-te cu atenție în privința locului de muncă;
➡️Citește cu atenție clauzele contractului de mediere;
➡️Verifică adresa și existența angajatorului străin pentru care ai optat;
➡️Nu accepta să pleci la muncă în străinătate fără un contract de muncă și în limba română sau contractele de angajare acceptate în țara de destinație;
➡️Verifică dacă agențiile care oferă locuri de muncă în străinătate sunt înregistrate la inspectoratul teritorial de muncă www.inspectiamuncii.ro
➡️Consultă Ghidul lucrătorului român în țările Uniunii Europene pe www.inspectiamuncii.ro sau www.mmuncii.ro
➡️Poți solicita un loc de muncă în străinătate și Agenției de șomaj, prin Rețeaua EURES, www.anofm.ro.
Foto:Google

Ultima modificare: 13.02.2023 – 14:30 de către Administrator

Anteriorul SURPRIZE DIN PIAȚA AUTO LOCALĂ: 1 DIN 2 GIURGIUVENI DEȚINE O MAȘINĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.