La multi ani, Petre Crăciun!

La multi ani, Petre Crăciun!

Astăzi, 29 august, este ziua de naștere a scriitorului Petre Crăciun, jurnalist, autor de filme documentare, realizator TV, membru al Uniunii Scriitorilor din România, dar dincolo de toate acestea, cetățean de onoare al municipiului Giurgiu din anul 2015.
Omul de litere Petre Crăciun împlinește 60 de ani, din care peste 30 în slujba cărților, fiind “vinovatul” unui întreg raft de cărți în bibliotecile publice, dar și ale celor care prețuiesc magia literaturii pentru copii, un univers ca niciun altul, motiv pentru care este deosebit de iubit și apreciat în rândul celor mici.
Petre Crăciun a obținut Premiul Uniunii Scriitorilor din România în anul 2016, la secțiunea Carte pentru copii, pentru volumul ”Cu Andersen in Regatul Poveștilor” și a publicat numeroase volume, cel mai apropiat sufletului său fiind Basme, care a văzut lumina tiparului la Editura Zorio in 2013.
A reprezentat România in 2016 la Târgul Internațional de carte pentru copii de la Bologna, cu volumele Fetița din Floare, povestire pentru copii, Editura Zorio, 2014 și Cu Andersen în Regatul Poveștilor, 2015.
Prima sa carte, romanul “Cureaua cu ținte” a văzut lumina tiparului în 1995, iar de atunci a mai publicat peste 20 de titluri.
Despre Petre Crăciun, Alex Ștefănescu afirma: “Petre Crăciun este unul dintre puținii autori de literatură pentru copii care a găsit „tonul” potrivit. Nu se exprimă pueril-peltic, nu îi maimuțărește fără grație pe cei mici (așa cum fac atâția alți autori care cultivă genul), ci scrie într-un stil voios și simpatic, cu umor, cu o încredere tonică în capacitatea copiilor de a intra în jocul relației autor-cititor.”
Cu acest fericit prilej aniversar, conducerea Primăriei Municipiului Giurgiu îi transmite domnului Petre Crăciun, sănătate, viața îndelungată, presărată cu alese bucurii, la cât mai multe succese editoriale și zâmbete sincere drept răsplată pentru nobila sa muncă de creație ce va dăinui peste timp, în “Raftul Petre Crăciun”.

Ultima modificare: 29.08.2022 – 12:44 de către Administrator

Anteriorul CONTINUĂ DEZINSECȚIA ÎN MUNICIPIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.