IMPOZITUL PENTRU AUTOTURISMELE HIBRID SCADE CU 95%

IMPOZITUL PENTRU AUTOTURISMELE HIBRID SCADE CU 95%

O recentă ordonanță de guvern aduce modificări importante Codului Fiscal în privința impozitării autovehiculelor ce se încadrează în categoria celor electrice şi sunt deținute atât de firme, cât și de persoane fizice.
”Dacă în prezent pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică de 3000 cmc se plătește un impozit anual de 2160 lei, odată cu intrarea în vigoare a acestei ordonanțe, la care și noi, Direcția de Impozite și Taxe Locale – DITL Giurgiu, ne conformăm, impozitul va scădea la doar 108 lei/an”, a declarat Laurențiu Țintea – Directorul DITL Giurgiu. Impozitul pentru această categorie de vehicule era calculat până acum prin aceeaşi metodă ca la autovehiculele convenţionale.
La nivelul municipiului Giurgiu numărul acestor tipuri de autovehicule este destul de redus, doar șase astfel de masini fiind înscrise în evidențele fiscale ale Direcției de Impozite și Taxe Locale din Giurgiu, iar la nivelul întregii țări numărul acestora nu depășeşte 10.000. Cei care doresc diminuarea impozitului trebuie să depună o declaraţie rectificativă la sediul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu, din Şoseaua Alexandriei nr. 7 , însoţită de documentele maşinii şi actul de identitate al proprietarului, zilnic, între orele 8.30-16.00.
Prin autoturism hybrid se înțelege acel autovehicul nou având cel puţin două convertoare de energie diferite şi două sisteme diferite de stocare a energiei (montate pe autovehicul) pentru a-i asigura propulsia. De asemenea, autovehiculul electric hybrid este asimilat autovehiculului hybrid.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul S-A DAT ORDINUL DE ÎNCEPERE A LUCRĂRILOR PENTRU CONSTRUCȚIA HIDROTEHNICĂ DE PE CANALUL CAMA

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.