CAMPANIA NAȚIONALĂ PENTRU SECURITATE ȘI SIGURANȚĂ RUTIERĂ “SIGURANȚA TINERILOR ȘOFERI – RĂSPUNDEREA NOASTRĂ!”

CAMPANIA NAȚIONALĂ PENTRU SECURITATE ȘI SIGURANȚĂ RUTIERĂ “SIGURANȚA TINERILOR ȘOFERI – RĂSPUNDEREA NOASTRĂ!”

Executivul Primăriei Municipiului Giurgiu, reprezentat de viceprimarul Liviu Popazu, administratorul public Niculae Ghiță și directorul adjunct al Direcției Poliției Locale, Mihăiță Penciu, a participat miercuri, 8 iulie, la Simpozionul “Siguranța tinerilor șoferi – răspunderea noastră!”, desfășurat în cadrul Campaniei Naționale pentru Securitate și Siguranță Rutieră – ediția a III-a.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Română pentru Securitate și Sănătate în Muncă și Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă, în scopul de a conștientiza și responsabiliza participanții la trafic asupra necesității și importanței prevenirii riscurilor generate cu precădere de către tinerii șoferi, având în vedere că peste 35% din totalul accidentelor grave înregistrate pe drumurile noastre sunt produse de tineri șoferi care conduc cu viteză excesivă, sub influența alcoolului sau chiar a drogurilor.
Primăria Municipiului Giurgiu este partener în cadrul acestei campanii, alături de Instituția Prefectului Județul Giurgiu, I.G.S.U. ISU Giurgiu, I.G.P.R. Direcția Rutieră, Autoritatea Rutieră Română, Inspecția Muncii și Federația Națională Patronală a Formatorilor din Transportul Rutier din România. În afară de Giurgiu, Campania se desfășoară în alte șase municipii din țară (Brașov, Oradea, Galați, București și Târgu Mureș).
Între rezultatele concrete ale Campaniei se numără Ghiduri de bune practici care cuprind temele prezentate și dezbătute, un Studiu/Cercetare privind nivelul de pregătire a tinerilor în școlile de șoferi pe baza unor chestionare cu tematică specifică și un Film documentar realizat împreună cu specialiști de televiziune.
Filmul documentar va fi proiectat pe ecran în Piața Tricolorului tot astăzi, 8 iulie, între orele 16.00-18.00, urmat de un Exercițiu demonstrativ de acordare a primului ajutor în cazul accidentelor grave.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul CONFERINŢE DE PRESĂ PENTRU CELE DOUĂ PROIECTE DE REABILITARE TERMICĂ A NOUĂ BLOCURI DIN CARTIERUL POLICLINICĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.