INTALNIRE INFORMALA DESPRE POR SI PNDR LA GIURGIU

INTALNIRE INFORMALA DESPRE POR SI PNDR LA GIURGIU

Programul Operaţional Regional şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020 au fost prezentate de către reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării şi Ministerului Agriculturii într-o întâlnire cu primarii din judeţul Giurgiu ce a avut loc joi, 2 iulie, la Ateneul „Nicolae Bălănescu”.
La eveniment a participat şi primarul Nicolae Barbu alături de reprezentanţii Direcţiei Programe Europene din cadrul Primăriei Giurgiu, dar şi primari din localităţile Mihăileşti, Ghimpaţi, Putineiu, Gostinu, Singureni, Colibaşi, Săbăreni, Bucşani, Hotarele, Schitu, Ulmi. Cele două mari programe de finanţare au fost prezentate de reprezentanţii MDRAP – Ionuţ Trincă şi Alina Costăchescu (POR) şi Liviu Bodolan (PNDR) de la Ministerul Agriculturii.

Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este succesorul Programului Operațional Regional 2007-2013 și unul dintre programele prin care România va putea accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada 2014-2020.

Conform Acordului de Parteneriat 2014-2020, POR 2014-2020 are la bază prioritățile comune de dezvoltare propuse în Planurile de Dezvoltare Regională pentru perioada 2014-2020, elaborate de fiecare din cele 8 Agenții pentru Dezvoltare Regională.
În acest context, POR 2014–2020 își propune ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătăţirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin
sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.
Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare (plus o axă de asistență tehnică), care au în total o alocare estimată de 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,5 miliarde de euro – contribuția națională.
Organizatorul întâlnirii, Prefectura Giurgiu, va continua seria acestor acţiuni cu caracter informal şi în perioada următoare, deoarece în acest exerciţiu financiar oportunităţile sunt mai mari, ghidurile sunt mai simple, iar unele axe de finanţare prevăd o contribuţie zero din partea primăriilor.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul S-A ÎNCHEIAT PRIMA ETAPĂ A DEZINSECȚIEI AERIENE ÎMPOTRIVA ȚÂNȚARILOR

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.