PRIMA SEARĂ A FESTIVALULUI NAŢIONAL CONCURS “MARIN GHIOCEL”, UN REGAL FOLCLORIC

PRIMA SEARĂ A FESTIVALULUI NAŢIONAL CONCURS “MARIN GHIOCEL”, UN REGAL FOLCLORIC

Prima seară a Festivalului “Marin Ghiocel” a fost un adevarat regal folcloric şi asta datorită artiştilor care au urcat pe scenă – interpreţi, instrumentişti, dansatori, maestrul Nicolae Botgros, celor care s-au ocupat de organizare şi nu în ultimul rând datorită giurgiuvenilor care au răspuns invitaţiei noastre şi au venit la spectacol.
După prima seară de spectacol, doi dintre juraţi, maestrul Nicolae Botgros şi Elize Stan, însoţiţi de organizatorul festivalului Virgil Peţanca au venit în faţa jurnaliştilor pentru a dezvălui câteva din impresiile pe care şi le-au făcut vizavi de prestanţa concurenţilor dar şi a organizării concursului care a ajuns la a treia ediţie.
“Sunt pentru prima dată la Giurgiu în cadrul unui asemenea festival. S-au întâmplat lucruri frumoase şi mi-am dat seama că giurgiuvenii iubesc foarte mult muzica populară. Tinerii de aseară au dat dovadă că au îmbrăţişat această frumoasă muzică. Acest festival va trăi prin faptul că aici oamenii ştiu că festivalul are viaţă. În timp este necesar ca noi să introducem în noul regulament şi muzica instrumentală, pentru că lăutarii au avut tot timpul menirea să slujească folclorul”, a subliniat maestrul Nicolae Botgros în conferinţă de presă.
Pe de altă parte Elize Stan mulţumeşte oamenilor din presă giurgiuveni pentru că au reuşit să aducă în atenţia locuitorilor oraşului importanţa acestui festival: “Vă mulţumesc dumneavoastră oamenilor de presă că sunteţi prezenţi. Este greu ca în zilele noastre să mai atragi atenţia asupra unui eveniment. Faptul că este un festival naţional este un lucru minunat pentru că dă posibilitatea tuturor interpreţilor din toată ţara, tineri şi nu numai, să acceadă la acest festival concurs in memoriam Marin Ghiocel. Mă bucur că mă aflu în juriu şi că pot acorda posibilitatea unor oameni talentaţi să meargă mai departe cu visul lor. De ani de zile mă ocup de generaţia tânără, iar unii dintre ei au devenit nume importante în folclorul românesc”.
Municipalitatea invită giurgiuvenii şi în seara de joi, 2 iulie, începând cu ora 19:00, la cea de-a doua seară a Festivalului Naţional Concurs “Marin Ghiocel”.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul REOS IMPLEMENTEAZĂ PROIECTUL „GREEN LIGHT DRIVE – GREEN INDUSTRY”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.