MIRCEA M. IONESCU – CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI GIURGIU

MIRCEA M. IONESCU – CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI GIURGIU

Directorul Teatrului “Tudor Vianu”, Mircea M. Ionescu, a primit joi, 28 mai, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local, titlul de cetăţean de onoare pentru întreaga activitate cultural-artistică şi pentru contribuţia pe care a adus-o la îmbunătăţirea actului de cultură giurgiuvean.
Mircea M. Ionescu este filozof, un reputat om de cultură, ziarist şi scriitor de prestigiu, dramaturg, cronicar dramatic şi globetrotter prin pasiune. Din data de 7 iulie 2010 este managerul Teatrului Tudor Vianu din municpiu, perioadă în care acesta, odată cu numeroasele premiere lansate, a adus teatrul giurgiuvean la un nivel de recunoaştere naţional şi internaţional. De referinţă însă au rămas contribuţiile lui Mircea M. Ionescu la îmbunătăţirea repertoriului teatrului cu piesa ”New-York – Bucureşti reîntoarcerea niciunde”, spectacol prezentat într-un turneu în Statele Unite ale Americii. Totodată, extinderea colaborării cu parteneri din Bulgaria a fost o altă latură a activităţii lui Mircea M. Ionescu.
Prezent la şedinţa Consiliului Local în vederea susţinerii acestui proiect de hotărâre a fost şi jurnalistul Ovidiu Ioaniţoaia: ”M-am bucurat foarte mult când, în urmă cu cinci ani, am aflat că Mircea M. Ionescu urmează să preia manageriatul Teatrului “Tudor Vianu” din Giurgiu. Este un om care are în spate o bibliotecă şi bibliografie ample, iar viaţa însăşi a lui Mircea M. Ionescu este un roman. Ce a făcut Mircea M. Ionescu pentru teatrul giurgiuvean este foarte mult. Este un om remarcabil care face cinste acestui oraş prin personalitatea sa şi prin tot ceea ce întreprinde”.
Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consierii muncipali cu unanimitate de voturi, iar după aprobare primarul Nicolae Barbu i-a oferit acestuia distincţia, felicitându-l pentru profesionalismul de care a dat dovada în întreaga sa activitate.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE DESFĂŞOARĂ CAMAPANII DE INFORMARE ÎN PARTENERIAT CU PRIMĂRIA GIURGIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.